Via lliure perquè Puigdemont presideixi el Consell per la República i Junts al mateix temps

L'Assemblea de Representants de l'òrgan independentista ja ha aprovat el seu reglament

Carles Puigdemont ensenya el seu carnet digital del Consell per la República Catalana
Carles Puigdemont ensenya el seu carnet digital del Consell per la República Catalana

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ja té via lliure per a compaginar la presidència de Junts amb la del Consell per la República, l’instrument impulsat per una part de l’independentisme per a consumar l’autodeterminació. L’Assemblea de Representants de l’òrgan ha aprovat avui el seu reglament, en el qual no s’ha inclòs la incompatibilitat de presidir el Consell mentre s’ostenten altres responsabilitats polítiques.

Els representants del Consell per la República han denegat amb el 80% dels vots – d’un total de 114- l’esmena que demanava incloure aquesta incompatibilitat en el reglament de l’organisme. D’aquesta manera, Carles Puigdemont podrà optar a la reelecció com a president del Consell si així ho decideix.

Segons informa El Nacional, Carles Puigdemont ha defensat “el dret fonamental de tota persona lliure a concórrer a la presidència del Consell per la República”, independentment de la seva militància i responsabilitat política. Així ha respost als qui, en favor de de la “transversalitat” del Consell, apostaven per la incompatibilitat.

El text inicial de reglament del Consell per la República no ha inclòs finalment cap de les 34 esmenes que s’han debatut. Amb el document aprovat, l’òrgan podrà celebrar el ple d’investidura a la fi de febrer o al març per a designar a un dels candidats que es presentin a la presidència.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari