Quina actuació urbanística a Begur acaben de denunciar els grups ecologistes?

Urbanització de l'antiga pedresa de s'Antiga a Begur denunciada pels grups ecologistes

La construcció de tres nous habitatges a la Pedrera de s’Antiga. L’ajuntament de Begur ha concedit la llicència que autoritza la construcció d’aquests habitatges malgrat les denúncies presentades pels grups ecologistes contra la urbanització d’aquesta antiga pedrera. SOS Costa Brava, Ecologistes en Acció i la Plataforma SOS Costa Brava – Salvem Begur recorden que els terrenys de la pedrera s’havien de restaurar i no requalificar-los com urbanitzables, que és el que va fer l’ajuntament.

El passat 20 de gener, les entitats ecologistes van presentar diversos informes pericials, entre ells un del Laboratori d’Anàlisi de Paisatge de la Universitat de Girona, que avala les seves denúncies d’irregularitats en la urbanització de la pedrera. Entre aquestes irregularitats hi ha l’afectació parcial a l’espai protegit Muntanyes de Begur, inclòs al Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya i la Xarxa Natura 2000, la naturalesa forestal dels terrenys, l’existència d’un informe del Departament de Medi Ambient indicant que no es requalifiqui el sector, la infracció de la prohibició d’urbanitzar terrenys amb pendents superiors al 20% o un impacte visual i paisatgístic crític i incompatible amb els valors presents a l’àrea.

Es denuncia una operació especulativa que representa un greu atemptat al patrimoni natural, ambiental i paisatgístic de Begur i s’acusa l’ajuntament de posicionar-se “sempre favorablement a promoure el totxo en el seu municipi”. L’alcaldessa de Begur és Maite Selva, de Sempre-JxCat.

(Visited 291 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari