Ciutadans portarà el ‘cas Sanchis’ a la Comissió de Control de la CCMA

Anna Grau adverteix el director de TV3 que, arran de les informacions publicades sobre tràfic d’influències i corrupteles, “no deixarà d’investigar algú perquè abandoni el càrrec"

El director de TV3, Vicent Sanchis, entre el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, al Parlament

El grup de Ciutadans demanarà explicacions al director de TV3, Vicent Sanchis, pel seu incompliment de la Llei del règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs de la Generalitat, a la propera sessió de la Comissió de Control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Aquesta sessió està prevista pel divendres 25 de febrer. Aquella setmana, si no hi ha canvis de darrera hora, el Ple del Parlament  elegirà el nou consell de govern de la CCMA. Aquesta nova direcció haurà d’elegir posteriorment els substituts dels actuals directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo.

La diputada de Ciutadans Anna Grau, en la intervenció que va fer al Ple del Parlament, el 10 de febrer, en el debat sobre la renovació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), va advertir que “amb les últimes informacions sobre alguna cosa més que tràfic d’influències i corrupteles… que sàpiguen que Ciutadans no deixarà d’investigar a algú perquè abandoni el càrrec. Seguirem sent las moscas cojoneras del que és la Corporació i del que no és la Corporació”. EL TRIANGLE va desvetllar el passat dimarts que Vicent Sanchis compatibilitza la direcció de TV3 amb la tinença del 10% de les accions i ser administrador suplent de l’empresa Comunicació Vinària que és contractada i firma convenis sovint amb la CCMA.

L’article 3 de la Llei del règim d’incompatibilitats diu que “els alts càrrecs al servei de la Generalitat han d’exercir llurs funcions amb dedicació plena i absoluta i no poden compatibilitzar llur activitat amb l’exercici de cap altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat, per compte propi o aliè”, i l l’apartat 2 de l’article 4 determina que “no poden tenir, individualment o junt amb llurs cònjuges, convivents o altres familiars de primer grau de consanguinitat o afinitat, la titularitat de participacions que representin un percentatge igual o superior al 10% del capital en empreses que tinguin concerts, convenis o contractes de qualsevol mena amb el sector públic estatal, autonòmic, comarcal o local”. Aquesta llei considera una ‘infracció greu’ “l’incompliment de les normes sobre incompatibilitats” i imposa que aquestes infraccions greus comporten “la destitució immediata de l’alt càrrec infractor per l’òrgan competent i la publicació immediata en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de la declaració de l’incompliment de la llei”. Detalla també que “els alts càrrecs destituïts per haver incorregut en una infracció tipificada per aquesta llei no poden ésser nomenats per cap alt càrrec durant un període de fins a quatre anys.

Beatriz Silva, portaveu del grup del PSC-Units per Avançar a la Comissió de Control de la CCMA, ha entrat tres preguntes a la Mesa del Parlament demanant a la presidenta actual d’aquest organisme, Núria Llorach, quines mesures pensa adoptar davant les informacions publicades sobre ‘el cas Sanchis’ i si les han comunicat al Gabinet Jurídic de la Generalitat i al ministeri fiscal.

D’altra banda, VOX ha estat el primer partit a demanar la dimissió de Sanchis. El seu portaveu al Parlament, Joan Garriga, va afirmar, ahir, “que no pot seguir ni un minut més al capdavant de TV3” i va anunciar que el seu partit està preparan un escrit de denúncia dirigit al Departament de Presidència perquè investigui el cas i li obri un expedient sancionador.

(Visited 116 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari