La justícia obliga tornar a posar les banderes espanyola i catalana a l’ajuntament de Cardedeu

El TSJC ha revocat la resolució d'un jutjat de Barcelona que havia rebutjat la petició de l'associació Impulso Ciudadano

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha revocat la resolució del Jutjat contenciós administratiu núm. 5 de Barcelona la qual rebutjava la petició de l’associació Impulso Ciudadano que demanava mesures cautelars per obligar l’Ajuntament de Cardedeu a posar les banderes espanyola i catalana a la façana de l’edifici. La magistrada del jutjat de Barcelona va rebutjar la sol·licitud d’Impulso Ciudadano sobre les mesures cautelar i va condemnar l’associació a pagar les costes del judici.

Ara, el TSJC ha revocat aquesta resolució, en considerar la legitimació activa d’aquesta associació i ha ordenat com a mesures cautelars, en sentències del 20 de gener i del 8 de febrer passats, que es tornin a posar les dues banderes oficials al consistori governat per ERC i la CUP, un edifici on només oneja la bandera independentista.

En la sentència, el TSJC diu que “l’acte impugnat, que no va resoldre les al·legacions realitzades per la part recurrent, tan contingudes en l’escrit d’interposició del recurs contenciós i administratiu, com les realitzades expressament en donar trasllat el Jutjat, s’ha dictat sense haver rebut l’expedient administratiu i, la qual cosa resulta definitiu, és que ha passat per alt que es denuncia la inactivitat de l’Administració”.

L’ajuntament de Cardedeu ha al·legat davant la justícia que Impulso Ciudadano “és una associació de caràcter privat, sense que hagi acreditat interès legítim ni utilitat jurídica, o que li pugui repercutir la resolució que s’adopti de manera clara i suficient en la seva esfera d’interessos, sense que es pugui convertir en un controlador de la legalitat”.

El TSJC ha respost, però, “no sols s’ha admès el recurs per la sentència ja citada sinó que a més l’oposició formulada per l’Administració demandada no posa en relleu cap motiu que impliqui pertorbació dels interessos generals o de tercer a valorar, sinó que es desenvolupa en relació amb l’argumentació exposada”.

L’associació Impulso Ciudadano va presentar un informe el novembre de 2021 en el qual es deia que només 149, dels 947 municipis de Catalunya, tenien penjada la bandera espanyola a la façana. I que la bandera catalana no penjava a 392 ajuntaments catalans. L’octubre de 2020 va ser quan Impulso Ciudadano va denunciar l’absència de les banderes de la façana de l’ajuntament de Cardedeu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.