El Canal 33 emet cada any els Premis Vinari, organitzats per l’empresa de la qual és accionista Vicent Sanchis

A la Declaració de Béns Patrimonials dels alts càrrecs, el director de TV3 va consignar que té el 10% de Comunicació Vinària, la societat que impulsa aquests guardons

Salvador Cot i Vicent Sanchis, administrador i administrador suplent de l'empresa que organitza els Premis Vinari, a l'acte de l'entrega dels guardons del 2020

El Canal 33 emet cada any els Premis Vinari, organitzats per l’empresa Comunicació Vinària, de la qual el director de TV3, Vicent Sanchis, té el 10% de les accions, segons consta a la seva Declaració de Béns patrimonials com a alt càrrec de la Generalitat, i, a més, n’és administrador suplent des del desembre del 2019. L’article 3 de la Llei del règim d’incompatibilitats diu que “els alts càrrecs al servei de la Generalitat han d’exercir llurs funcions amb dedicació plena i absoluta i no poden compatibilitzar llur activitat amb l’exercici de cap altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat, per compte propi o aliè”, i l l’apartat 2 de l’article 4 determina que “no poden tenir, individualment o junt amb llurs cònjuges, convivents o altres familiars de primer grau de consanguinitat o afinitat, la titularitat de participacions que representin un percentatge igual o superior al 10% del capital en empreses que tinguin concerts, convenis o contractes de qualsevol mena amb el sector públic estatal, autonòmic, comarcal o local”.

Fonts de TV3 consultades pel digital El Confidencial han assegurat que “de la documentació oficial que ens consta, la participació del director de TV3 a l’empresa que comentes està per sota del que marca la llei d’incompatibilitats dels alts càrrecs, com no podria ser d’una altra manera. No existeix cap vulneració de la llei”. Aquestes afirmacions contradiuen la Declaració de Béns de Sanchis i l’article de la Llei d’incompatibilitats esmentada. D’altra banda, cal saber si a la documentació que els consta als portaveus de TV3 hi figura el nomenament de Sanchis com a administrador suplent de Comunicació Vinària, aprovat el 24 de desembre de 2019 i publicat al Butlletí Oficial del Registre Mercantil el 3 de gener del 2020.

Els Premis Vinari van néixer com una iniciativa de Comunicació Vinària i vadevi.cat, el 2013. L’administrador era Joan Nebot. L’octubre d’aquell any va ser substituït per Salvador Cot i els premis van passar a l’òrbita del grup elMón. El 9 de juliol del 2015, el portal vadevi.elmon.cat va informar que Vicent Sanchis assumia l’edició adjunta del Grup Vadevi “per impulsar-ne el creixement i la diversificació”. Sanchis va ser nomenat director de TV3 el 13 de març de 2017 i dos anys i vuit mesos més tard, administrador suplent de Comunicació Vinària.

El portal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a Internet informa cada any de l’acord entre aquest organisme públic i Comunicació Vinària per promoure la cultura del vi i la celebració dels Premis Vinari. I també cada any, el Canal 33 els emet en directe. En la presentació de l’acord de l’any 2020, en aquest portal es llegia “la CCMA i els Premis Vinari s’alien per promocionar conjuntament el vi català. Es renova la col·laboració entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Comunicació Vinària, l’empresa que organitza el concurs del vi de Catalunya, per donar veu a un dels sectors econòmics, socials i culturals més potents del país”

L’última edició es va celebrar el 8 d’octubre de l’any passat a l’Auditori de Vlafranca del Penedès. L’acte el va presentar Màrius Serra, col·laborador de Catalunya Ràdio i TV3, i hi va actuar el mag Lari. I, clar, va ser transmès en directe pel Canal 33.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.