Per què un exconseller d’ERC tracta Junts de farsants?

Josep Huguet
Josep Huguet

Josep Huguet, que va ser conseller per part d’ERC dels governs tripartit catalans entre els anys 2004 i 2010, ha retret a Twitter un doble discurs de Junts, el soci de govern del seu partit, pel que fa a les reaccions dels dos darrers presidents del Parlament, Roger Torrent (ERC) i Laura Borràs (Junts), davant la investidura fallida de Carles Puigdemont i la retirada de l’escó de Pau Juvillà (CUP), respectivament.

En concret, ha difós dos comentaris d’un dels exponents de la línia dura independentista, el professor de Dret Hèctor López Bofill, excandidat de Solidaritat i ara regidor de Junts a Altafulla, el qual va piular el gener del 2018 sobre Torrent que si no “estava disposat a ser suspès, multat, processat o empresonat per defensar la voluntat del poble de Catalunya, que no s’hagués presentat per diputat ni per president del Parlament”.

Quatre anys després, quan Borràs ha hagut d’actuar sobre la retirada de l’escó a Juvillà, López Bofill ha fet un comentari molt diferent: “Decideixi el que decideixi la presidenta Laura Borràs una cosa ha de quedar clara: no pot desobeir (i immolar-se) ELLA SOLA. La desobediència ha de ser del conjunt de la classe política independentista com, de fet, va ser l’1-O”.

“Colla de farsants!”, ha comentat Huguet com a reacció als tuits de López Bofill. Algun partidari de Junts, això sí, ha replicat adreçant-li un grapat de notícies i declaracions corresponents als anys del procés poc afavoridores de dirigents d’ERC.

(Visited 303 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari