La Generalitat acaba amb els talls a l’avinguda Meridiana

El Departament d'Interior decideix desplaçar uns metres la protesta, davant l'estació de tren de Sant Andreu Arenal

Unes desenes de persones tallant el trànsit a l'avinguda Meridiana
Unes desenes de persones tallant el trànsit a l'avinguda Meridiana

La conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha decidit posar fi als talls de l’avinguda Meridiana de Barcelona, promoguts pel col·lectiu Meridiana Resisteix des que es va conèixer la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra els líders del procés. El departament que encapçala Joan Ignasi Elena ha proposat desplaçar les protestes uns metres per tal que no afectin els veïns de la zona, concretament davant l’estació de Renfe Sant Andreu Arenal, al passeig Fabra i Puig.

Segons ha avançat NacióDigital, la Direcció General d’Administració de Seguretat ha validat el pla d’Interior, el qual pretén “fer compatible el dret de manifestació amb les menors molèsties possibles a veïns i comerciants” i “rebaixar els episodis de tensió viscuts darrerament”. En els últims talls han coincidit els membres de Meridiana Resisteix amb partits polítics i altres organitzacions contràries a les protestes, les quals Interior afirma que pretenien “fomentar la crispació”, i s’han produït diverses situacions de tensió pel xoc entre manifestants.

Els talls a la Meridiana es podran mantenir fins divendres; després, a partir de dissabte, s’hauran de reubicar a l’estació de Renfe del passeig Fabra i Puig. La proposta d’Interior s’ha traslladat aquesta setmana tant a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que prefereix mantenir la ubicació actual, com al col·lectiu Meridiana Resisteix.

Malgrat que, el 2020, l’Ajuntament de Barcelona ja va plantejar desplaçar la protesta i la Guàrdia Urbana va enviar un informe a la Direcció General d’Administració de Seguretat sol·licitant el mateix, el departament que pilota Elena no ha pres cap decisió al respecte fins ara. La policia municipal va advertir que les protestes causaven afectacions importants en l’avinguda Meridiana, ja que es tracta d’una via molt transitada, però no ha estat fins que s’han produït els darrers moments de tensió que Interior s’ha pronunciat.

(Visited 247 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari