La Generalitat no ha recuperat 7,9 ME pagats de més per error per comprar respiradors

La Sindicatura de Comptes reflecteix en un informe que la causa de la despesa de l’ICS va ser un problema informàtic

Seu de l’Institut Català de la Salut (ICS)
Seu de l’Institut Català de la Salut (ICS)

Foto: Jordiferrer (Wikimedia Commons)

L’Institut Català de la Salut (ICS) va pagar 7,91 milions d’euros de més per adquirir respiradors durant la pandèmia de la covid-19 a causa d’un error informàtic, segons el darrer informe de la Sindicatura de Comptes, que també reflecteix que la Generalitat de Catalunya no havia recuperat l’import abans que es tanqués aquest l’informe.

En concret, una errada en el sistema informàtic que compensa les factures comptabilitzades amb les bestretes rebudes va generar un pagament de 7,91 milions de més a una companyia estrangera adjudicatària d’un contracte per proveir respiradors.

Dos informes de la Sindicatura remesos al Parlament de Catalunya reflecteixen diverses irregularitats en contractes públics, com les relatives al contracte del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per al seguiment dels contactes dels casos positius de covid-19, en el qual s’ha detectat que es va créixer un 95,2% pel que fa a personal adscrit tot i que les trucades mensuals van experimentar una disminució del 26,3%.

Un altre contracte assenyalat és el de subministraments de test ràpids, l’import del qual es va enfilar fins al 500% de l’import previst del contracte: d’1 a 6 milions de tests i de 4,5 milions d’euros a 27 milions d’euros. La Sindicatura conclou que s’hauria d’haver signat un nou contracte d’emergència en comptes d’una modificació.

(Visited 161 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari