Des de que Vicent Sanchis dirigeix TV3, la CCMA ha firmat 31 contractes amb empreses del grup del qual és accionista

La Corporació ha fet dos convenis amb Comunicació Vinària després que el màxim responsable de la televisió pública fos nomenat administrador suplent d’aquesta societat

Nomenament al BORME de Vicent Sanchis com administrador suplent de Comunicació Vinària

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha firmat 31 contractes, acords i convenis de col·laboració amb empreses del grup de Comunicació Vinària, des de que Vicent Sanchis va ser nomenat director de TV3. Sanchis ha reconegut en la seva Declaració de Bens Patrimonials dels alts càrrecs de la Generalitat que és propietari del 10% de les accions de Comunicació Vinària, de la qual n’és, a més, administrador suplent des del 24 de desembre de 2019, tot i que en aquesta Declaració assegura que no té cap càrrec a l’empresa. El nomenament de Sanchis per aquest càrrec va sortir publicat al Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME) el 3 de gener de 2020. En aquell mateix Butlletí també hi consta que Comunicació Vinària passava a ser administradora suplent de les empreses Diari ConnexióBCN i Singular Digital 2GR.

Des de que Vicent Sanchis va accedir a la direcció de TV3, el 13 de març de 2017, la CCMA ha firmat 11 contractes i 5 convenis de col·laboració amb Comunicació Vinària, 10 contractes amb Diari ConnexióBCN i 5 intercanvis publicitaris amb Singular Digital 2GR. En total, 31 contractes, convenis i intercanvis publicitaris. Tots els contractes de Diari ConnexióBCN amb la CCMA són per les intervencions de la directora del mitjà digital elMón, Sílvia Barroso, en tertúlies dels programes El Matí de Catalunya Ràdio i Els matins de TV3, mentre que els contractes de Comunicació Vinària són per les de l’editor del grup, Salvador Cot, als mateixos programes i, també, a Més 324, de TV3.

Des de que Sanchis va ser nomenat administrador suplent de Comunicació Vinària, la CCMA ha contractat en una ocasió Diari ConnexióBCN per les intervencions de Sílvia Barroso, al programa Els matins de TV3, durant la temporada actual, i ha firmat dos convenis de col·laboració, els anys 2020 i 2021, amb Comunicació Vinària, per donar suport als Premis Vinari, dedicats a la promoció de la cultura del vi, dels quals TV3 n’és mitjà de comunicació oficial, juntament amb elMón.

Singular Digital 2GR ha firmat cinc acords d’intercanvi publicitari amb la CCMA des de que Vicent Sanchis dirigeix TV3. Aquests intercanvis s’han valorat en prop de 42.000 euros. Al portal de la Transparència de la CCMA es defineixen com a acords marc de compra venda en concepte de “publicitat de la CCMA, mitjà ràdio a la web d’El Món en règim d’intercanvi”.

L’article 3 de la Llei del règim d’incompatibilitats diu que “els alts càrrecs al servei de la Generalitat han d’exercir llurs funcions amb dedicació plena i absoluta i no poden compatibilitzar llur activitat amb l’exercici de cap altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat, per compte propi o aliè”, i l l’apartat 2 de l’article 4 determina que “no poden tenir, individualment o junt amb llurs cònjuges, convivents o altres familiars de primer grau de consanguinitat o afinitat, la titularitat de participacions que representin un percentatge igual o superior al 10% del capital en empreses que tinguin concerts, convenis o contractes de qualsevol mena amb el sector públic estatal, autonòmic, comarcal o local”.

El PSC va entrar dimarts passat tres preguntes a la Mesa del Parlament perquè les traslladés a la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, en les que li demana que expliqui quines mesures ha adoptat després que EL TRIANGLE hagi publicat que el director de TV3 incorre en incompatibilitats en l’exercici del seu càrrec. A més de preguntar per aquestes mesures, la diputada Beatriz Silva, portaveu del grup parlamentari PSC-Units per Avançar, vol saber si la CCMA ha comunicat la informació sobre aquest cas al Gabinet Jurídic de la Generalitat i al Ministeri Fiscal i quin és el nombre dels contractes i el seu import subscrits amb Comunicació Vinà ria des de que Sanchis dirigeix TV3.

(Visited 2.491 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari