Anul·len dos acords de la Mesa del Parlament sobre l’autodeterminació

Els magistrats del Constitucional consideren que es va vulnerar els drets dels diputats de Ciutadans

La mesa del Parlament

Segons els magistrats els acords van “vulnerar” els articles 23.1 i 23.2 de la Constitució que recullen els drets dels diputats a exercir les seves funcions. La decisió no ha estat unànime i els magistrats progressistes Juan Antonio Xiol i Ramón Sáez Valcárcel han anunciat vots particulars en contra.

Els magistrats tomben de nou d’aquesta manera les declaracions simbòliques que el Parlament va aprovar en el marc del debat de política general del 2019. La sentència, que ha tingut com a ponent Maria Luisa Balaguer, dona la raó a Ciutadans, que havia presentat un recurs per deixar sense efecte la decisió de la mesa del Parlament de qualificar i admetre a tràmit les resolucions de les formacions independentistes.

En concret es tractava de la resolució “Un acord per l’autodeterminació, l’amnistia i els drets civils i polítics” que havia presentat la CUP, i “Per una resposta de consens davant la sentència del judici al procés” d’ERC, Junts i la CUP. També declaren nul·la la decisió de la Mesa de l’endemà, 26 de setembre del 2019, de desestimar la petició de reconsideració dels grups constitucionalistes.

(Visited 135 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari