Anul·len dos acords de la Mesa del Parlament sobre l’autodeterminació

Els magistrats del Constitucional consideren que es va vulnerar els drets dels diputats de Ciutadans

La mesa del Parlament

Segons els magistrats els acords van “vulnerar” els articles 23.1 i 23.2 de la Constitució que recullen els drets dels diputats a exercir les seves funcions. La decisió no ha estat unànime i els magistrats progressistes Juan Antonio Xiol i Ramón Sáez Valcárcel han anunciat vots particulars en contra.

Els magistrats tomben de nou d’aquesta manera les declaracions simbòliques que el Parlament va aprovar en el marc del debat de política general del 2019. La sentència, que ha tingut com a ponent Maria Luisa Balaguer, dona la raó a Ciutadans, que havia presentat un recurs per deixar sense efecte la decisió de la mesa del Parlament de qualificar i admetre a tràmit les resolucions de les formacions independentistes.

En concret es tractava de la resolució “Un acord per l’autodeterminació, l’amnistia i els drets civils i polítics” que havia presentat la CUP, i “Per una resposta de consens davant la sentència del judici al procés” d’ERC, Junts i la CUP. També declaren nul·la la decisió de la Mesa de l’endemà, 26 de setembre del 2019, de desestimar la petició de reconsideració dels grups constitucionalistes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.