L’instructor del cas Pujol reclama informació a Andorra amb la investigació conclosa

Pedraz insisteix amb dades d’un presumpte testaferro i una fundació

Jordi Pujol
Jordi Pujol

El jutge que va concloure la instrucció del cas Pujol, Santiago Pedraz, ha tornat a sol·licitar a les autoritats d’Andorra dades bancàries d’un presumpte testaferro i d’una fundació sospitosa d’haver estat emprada per amagar fons, després d’haver-les demanat i no haver-les rebut encara, publica El Periódico citant el contingut de la darrera interlocutòria.

La sol·licitud ha estat remesa mitjançant dues comissions rogatòries quan fa mesos que la investigació ha conclòs i el cas es troba a l’espera que es fixi una data per a celebrar el judici oral, en el qual figuraran com a acusats tots els membres de la família Pujol Ferrusola, excepte Marta Ferrusola. L’esposa de l’expresident Jordi Pujol va ser exonerada perquè el jutge va considerar acreditat que la seva demència li impedeix seure al banc dels acusats.

Pedraz ha acceptat la petició de la fiscal Belén Suárez sobre aquesta informació pendent, referent a comptes d’Andbank, Crèdit Andorrà, Banc Sabadell d’Andorra i Banca Privada d’Andorra on consti com a titular, apoderat o d’una altra manera Francesc Robert Ribes, a qui la investigació del cas relaciona amb moviments de fons del primogènit dels Pujol, Jordi Pujol Ferrusola.

Així mateix, reclama a Andorra la documentació sobre un compte del qual ha sigut titular la Fundació Paty, en la direcció de la qual consta una societat panamenya anomenada Gesfund INC, segons un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides