ERC i la CUP van considerar inconcreta la proposta de Borràs

La presidenta de la Cambra va enviar als partits un escrit de deu línies en el qual parlava de "desobediència" sense detallar què s'havia de fer

La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs

Foto: @mhp_LauraBorras

La proposta que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va posar sobre la taula per desobeir l’acta de la Junta Electoral Central (JEC) que ordenava la retirada de l’escó al diputat cupaire Pau Juvillà, es limita a un document de deu línies que parla d’una “desobediència” del Parlament davant d’inhabilitacions i resolucions judicials, però que no fa cap concreció al respecte. Borràs va assegurar en declaracions a RAC 1 que es tractava d’una “proposta ambiciosa de resistència col·lectiva” que no va ser acceptada ni per ERC ni per la CUP, però segons el mitjà citat aquests partits la van considerar ambigua.

Es mantindrà desobediència a qualsevol futura inhabilitació. Tots els grups es comprometen a no cobrir eventualment vacants per inhabilitació, sense perjudici del dret dels diputats de renunciar voluntàriament a l’escó”, assenyala el text, el qual afegeix que el Govern “es compromet a obeir el Parlament fins i tot en contra de resolucions judicials o administratives”. Per tal de formalitzar l’acord, es requeria el compromís “públic i signat” dels partits independentistes en forma de proposta de resolució, la qual havia de ser admesa a tràmit per la Mesa del Parlament per després votar-la al ple.

Segons el mitjà citat, la proposta de Borràs es va lliurar per escrit als republicans i als anticapitalistes, però no al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui li hauria traslladat de paraula en una “reunió informal” de la qual se’n desconeixen els detalls. Els dos partits, però, van considerar que el text era inconcret perquè no detallava què s’havia de fer des del Parlament davant les resolucions judicials o administratives, ni tampoc com el Govern obeiria les decisions de la Cambra sense cometre un delicte. Tampoc explicava la manera que els diputats inhabilitats poguessin continuar exercint amb normalitat.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari