El fiscal denuncia la residència Palau on van morir 40 residents en la primera onada de la pandèmia

La denúncia arriba dos anys després que la Fiscalia de Sabadell obrís una investigació amb els Mossos d'Esquadra

Dos interns en una residència per gent gran
Imatge d'arxiu de residència per gent gran

La Fiscalia de Sabadell ha entregat al jutjat núm. 4 de la ciutat una denúncia contra la residència Palau, de Palau-Solità i Plegamans (Vallès Occidental), de la qual encara no es coneixen més detalls. Ha transcendit, però, que la denúncia estaria vinculada a una “mala gestió” de la residència durant els mesos de març i abril del 2020, quan van morir 40 residents en la primera onada de la pandèmia de la covid-19.

Segons va avançar l’emissora municipal de Palau-Solità i Plegamans, el Ministeri fiscal de Sabadell ha presentat la denúncia després de dos anys d’investigació en la qual hi ha participat els Mossos d’Esquadra. Tot i que no s’han fet públics els detalls de la denúncia, la investigació es va iniciar per la via penal, i podria ser el segon cas relacionat amb la mort de persones grans per coronavirus en arribar a judici després que la fiscalia hagués denunciat la residència Filella de Tremp.

A la residència Palau van morir, segons han informat familiars dels residents, fins a un terç dels avis ingressats. Es tracta d’un centre privat que gestiona places, finançades per la Generalitat, de persones que estan beneficiades per la llei de la dependència. I ha transcendit que en el darrer mes han mort una quarantena de persones grans sense tenir-ne clares les causes.

Els familiars de les persones que han mort també estan estudiant la possibilitat de denunciar per manca de transparència informativa la residència. Des del centre argumenten no poder concretar la causa d’aquestes darreres morts, i si són a causa de la covid-19, per la manca de tests.

(Visited 123 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari