La Moncloa ajorna la taula de diàleg fins que s’hi puguin portar “acords”

El govern espanyol confia que el president Pere Aragonès anirà a la conferència de presidents de La Palma

Sánchez i Aragonès
Sánchez i Aragonès

La Moncloa esquiva la taula de diàleg amb la Generalitat. La ministra i portaveu Isabel Rodríguez ha assegurat avui després del consell de ministres que la taula es reunirà “quan hi hagi acords rellevants” a debatre-hi i segellar. Mentrestant, l’única data tancada que hi ha és la de la comissió bilateral Estat-Generalitat, que es trobarà el pròxim divendres 18 de febrer a Barcelona, un cop passades les eleccions autonòmiques de Castella i Lleó.

Rodríguez ha assegurat que el diàleg és la “marca” de l’executiu central, que està “orgullós d’haver recuperat el diàleg amb la Generalitat” i haver retornat a una situació de “normalitat”. S’ha “refermat” en aquesta aposta a través els diversos òrgans d’interlocució bilaterals. Però, quan se li ha preguntat per la data de la pròxima reunió de la taula de negociació, s’ha limitat a dir que “se celebrarà quan tinguem acords rellevants a portar-hi”.

La ministra portaveu sí que ha afirmat que l’executiu espanyol espera que el president Pere Aragonès assisteixi a la Conferència de Presidents convocada per Pedro Sánchez a La Palma el 25 de febrer. Rodríguez ha dit que confien en l’assistència del president de la Generalitat perquè les disset comunitats han participat en les reunions preparatòries celebrades.

Sobre si les votacions al Congrés sobre la reforma laboral qüestionaven la majoria de la investidura, la portaveu ha valorat que “aquest govern, amb dificultats i sense disposar d’una majoria parlamentària, ha aconseguit grans acords socials”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.