El PSC demana quines mesures ha pres la CCMA després que se sàpiga que el director de TV3 incorre en incompatibilitats

Vicent Sanchis és accionista i administrador suplent de Comunicació Vinaria, una societat que la Corporació Catalana de Mitjans Audivovisuals contracta i amb la qual firma acords marc

El director de TV3, Vicent Sanchis, i la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, al Parlament

El PSC ha entrat aquesta tarda tres preguntes a la Mesa del Parlament perquè les traslladi a la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, en les que li demana que expliqui quines mesures ha adoptat després que EL TRIANGLE hagi publicat que el director de TV3, Vicent Sanchis, incorre en incompatibilitats en l’exercici del seu càrrec. A més de preguntar per aquestes mesures, la diputada Beatriz Silva, portaveu del grup parlamentari PSC-Units per Avançar, vol saber si la CCMA ha comunicat la informació de què disposa al Gabinet Jurídic de la Generalitat i al Ministeri Fiscal i quin és el nombre dels contractes i l’import subscrits amb Comunicació Vinaria des de que Sanchis dirigeix TV3.

Vicent Sanchis, és accionista de l’empresa Comunicació Vinaria, que firma anualment un Acord marc de col·laboració amb la CCMA. L’administrador únic de Comunicació Vinària és Salvador Cot que els darrers anys ha estat tertulià i comentarista de diversos programes de TV3 i Catalunya Ràdio. Els contractes entre la CCMA i Salvador Cot per remunerar-li aquestes col·laboracions van a nom de Comunicació Vinaria. Sanchis reconeix en la seva Declaració de Bens Patrimonials que és propietari del 10% de les accions d’aquesta empresa, de la qual n’és, a més, administrador suplent des del 24 de desembre de 2019. El Butlletí Oficial del Registre Mercantil va publicar aquest nomenament el 3 de gener de 2020. A la Declaració de Béns Patrimonials, Sanchis afirma que no té cap càrrec en aquesta empresa.

Al web de la Transparència de la CCMA hi figuren contractes amb Comunicació Vinaria des de l’any 2016, tots ells relatius a pagaments a Cot per les seves intervencions als programes El Matí de Catalunya RàdioEls matins de TV3Més 324, també de TV3, i diferents programes informatius especials. L’últim contracte de Comunicació Vinaria amb la CCMA per intervencions de Salvador Cot a TV3 es va firmar el 4 de setembre de 2017, quan Sanchis ja feia mig any que dirigia la televisió pública de la Generalitat.

D’altra banda, cada any, el portal de la Transparència de la CCMA reflecteix que entre aquest organisme i Comunicació Vinaria es firma un Acord marc de col·laboració. El darrer d’aquests acords marc es va firmar el 14 de juny de l’any passat i té validesa fins el proper mes de juliol. Des del 2013, Comunicació Vinaria, editora del mitjà digital vadevi.cat, organitza els Premis Vinari, per donara conèixer i potenciar la producció de vins a Catalunya. La CCMA dona suport a aquests premis. La gala d’entrega dels guardons del 2021 es va celebrar a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, el 8 d’octubre. Els mitjans de comunicació oficials de la gala van ser TV3 i el digital elMón, del qual Salvador Cot n’és l’editor.

Comunicació Vinaria es va crear el 30 d’abril de 2010 i es va domiciliar en un pis del carrer Aribau, a Barcelona. Aquest pis és propietat de Vicent Sanchis des del 27 de novembre de 2002. El 18 de maig de 2010, Joan Nebot va ser nomenat administrador únic de l’empresa. Tres anys més tard va ser substituït en aquest càrrec per Salvador Cot, que també era apoderat de la societat des del 26 de maig de 2010. L’última persona a incorporar-s’hi va ser Vicent Sanchis amb el seu nomenament com a administrador suplent de Cot, el desembre del 2019, dos anys i nou mesos després del seu nomenament com a director de TV3.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.