Quina trampa utilitza Josep Lluís Alay per fer creure que té el suport de la premsa internacional?

Convertir les cartes al director d’un curiós personatge en l’opinió de mitjans de comunicació de diversos països. Aquest personatge, Thiago Douwens Prats envia aquestes cartes a mitjans escrits i digitals d’aquests països i després Josep Lluís Alay, amb la col·laboració dels digitals catalans independentistes, les presenten com si fossin articles editorials. Ens podem trobar, per exemple, amb titulars d’El Nacional, de José Antich, dient que “La premsa portuguesa  a Espanya: Deixeu de perseguir Alay i investigueu l’emèrit”. La premsa portuguesa és, en aquest cas, una carta al director de Douwens publicada al Diário da Noticias de Madeira, un mitjà amb una audiència mínima que només es ven a aquesta illa de 250.000 habitants.

Ens podem trobar cartes al director de Dowens, sovint idèntiques, a mitjans de comunicació com l’escocès The Nacional, Oye Veracruz, diario del Golfo de México,l’Arbedjeren, de Dinamarca, o, fins i tot, L’Independent de Gràcia, a Barcelona. Aquestes cartes es converteixen al perfil de twitter del cap de gabinet de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont en suport de la premsa mexicana, danesa o gracienca.

Thiago Dowens Prats es defineix al seu perfil de Twitter com “multinacionalista pacífic, barreja maternal de francès (bretó + való) i paternal germano-ibèrica (frisó, alemany, portuguès, gallec i català). Es va donar d’alta a aquesta xarxa l’octubre de 2017 i la il·lustra amb una imatge amb nou banderes, entre elles la portuguesa, l’alemanya i les independentistes catalana i gallega. Des de fa un any treballa a La Voix du Client, un institut d’estudis ubicat a la localitat francesa de Saint Ouen sur Seine, a prop de París.

(Visited 1.830 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari