Catalunya va detectar cinc casos de mutilació genital femenina el 2021, un 80% menys que fa una dècada

La Generalitat va conèixer els successos a través dels serveis socials, els de salut i Mossos d'Esquadra

La Generalitat de Catalunya va detectar el 2021 un total de cinc casos de mutilació genital femenina (MGF). Es tracta de cinc famílies i sis nenes en risc o víctimes de MGF, a dues de les quals ja se’ls havia practicat aquest tipus de violència, mentre que en el cas de les altres quatre les actuacions van ser preventives.

Els cinc casos detectats el 2021 suposen un descens del 80% respecte a les xifres del 2011 i 2013, quan es va arribar al pic de 36 nenes o joves víctimes de MGF. El 2019 es van detectar 11 casos i el 2020, 8, de manera que la tendència és a la baixa en els últims anys. La Generalitat ha fet públiques les dades amb motiu del Dia Internacional de la Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina que es commemora aquest diumenge.

La Generalitat explica que els cinc casos detectats el 2021 -sis nenes en total- es van conèixer gràcies a l’actuació dels serveis de salut (3), els serveis socials (2) i els Mossos d’Esquadra (1). A més, en 2021 els Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) van realitzar 13 actuacions relacionades amb la MGF. Es tracta de serveis gratuïts que ofereixen atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han sofert MGF o a les seves filles.

A més, des del 2015 la Generalitat ha sufragat 40 cirurgies reconstructives a dones que han sofert una mutilació genital femenina. El Govern treballa amb un enfocament interdepartamental i interseccional, en aliança amb les comunitats que practiquen aquest tipus de violència masclista, per a prevenir, detectar i erradicar aquesta pràctica.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari