Illa: “Són més d’esquerres Junqueras o Rufián que els representants dels treballadors? Va, home, va”

El líder del PSC agraeix l'"exercici de sensatesa" del PDeCat amb el seu suport a la reforma laboral

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, durant un acte del PSC

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha carregat contra els partits que van votar contra la reforma laboral aquesta setmana en el Congrés. Illa ha reivindicat que fets com “donar més pes a la negociació col·lectiva, augmentar el salari de les cambreres de pis, recuperar la ultraactivitat o millorar les condicions d’un transportista és d’esquerres i útil”, recull El Periódico.

D’aquesta manera, Salvador Illa ha volgut evidenciar el que, a parer seu, és una contradicció entre dir-se d’esquerres i rebutjar una reforma laboral que inclou aquestes mesures. I ho ha fet al·ludint de manera directa a ERC: “Són més d’esquerres Junqueras, Rufián o Aragonès que Camil Ros (UGT) o Javier Pacheco (CCOO), que els representants dels treballadors? Va, home, va”.

El líder del PSC ha participat en la clausura del congrés extraordinari del Vallès Occidental Sud del PSC al costat de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i la portaveu del PSOE al Senat, Eva Granados. A l’acte celebrat a Sabadell, Illa ha afegit que “la política útil no és la dogmàtica, la partidista, que busca un canvi de cromos”. Amb això també ha atacat el Partit Popular: “On està el sentit d’Estat del PP? Tant de patriotisme i després juguen a desprestigiar Espanya amb els fons europeus”.

En canvi, Salvador Illa ha agraït “l’exercici de sensatesa de Ferran Bel i el PDeCat” amb el seu suport a la reforma laboral aprovada per la mínima al Congrés. El PSC, ha dit Illa, explicarà en les pròximes setmanes “el que significa la reforma laboral, probablement la llei més important aprovada i que s’aprovarà aquesta legislatura, per deixar a cadascun en el seu lloc”.

El primer secretari dels socialistes catalans ha aprofitat l’acte per a criticar que el Govern de Pere Aragonès “no va”: “No s’entenen. Tenen un horitzó impossible, han fet una promesa que no podran complir, i tenen un enteniment per ser molt suaus dolent”. Amb això també s’ha referit a l’actuació de l’independentisme en defensa de l’escó del cupaire Pau Juvillà per a demanar-los explicacions “per respecte a la veritat”.

Així i tot, Salvador Illa ha tornat a tendir la seva mà a l’executiu català per a arribar a acords beneficiosos per a Catalunya.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari