Salvador Illa denuncia la “gesticulació que hi ha hagut” al Parlament pel cas Juvillà

El dirigent socialista acusa ERC de no ser d'esquerres per votar en contra de la reforma laboral

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha lamentat com s’ha gestionat el procés de la retirada de l’escó del diputat de la CUP, Pau Juvillà, per part de la presidència del Parlament. Salvador Illa ha denunciat el que ha qualificat de “gesticulació” per part de la cambra catalana, sense parlar directament de la presidenta Laura Borràs, afegint que hi ha hagut “tan poc coratge per dir les coses com són”. Illa ha dit, en declaracions al programa Cafè d’idees de RTVE, que “tots sabíem com acabaria aquest afer, tots coneixem quin seria el desenllaç i lamento que aquesta setmana hi hagi hagut tanta gesticulació”.

El líder dels socialistes catalans ha afegit que situacions com les viscudes al Parlament pel cas de Juvillà “no ajuden gens a la dignificació de la institució, ni a traslladar la imatge als ciutadans de Catalunya que la situació requereix, que és de treball seriós, de treball rigorós i que d’estar pel que hem d’estar”. Salvador Illa ha afirmat: “Jo lamento la gesticulació que hi ha hagut, no crec que sigui ni la manera de fer les coses ni el missatge que s’ha de donar i no hi vull contribuir”.

Per altra banda, el primer secretari del PSC ha assegurat que el no d’ERC a la reforma laboral del govern central, que va ser aprovada per la mínima aquest dijous al Congrés dels Diputats, no haurà d’afectar la taula de diàleg entre l’executiu de Pedro Sánchez i el govern català. Per a Illa “no s’han de barrejar conceptes, no s’han de barrejar llibretes”. Tot i això, Illa ha advertit que “cal prendre nota, en un moment clau de la legislatura, l’aprovació de la reforma laboral molt important, doncs algunes formacions polítiques, en concret ERC no han sabut estar a l’alçada“.

De fet, Salvador Illa ha afirmat que “ERC no és tan d’esquerres com diuen ser, en fi, no és d’esquerres en aquest cas; posar en risc l’estabilitat i molt parlar sempre contra el PP, però quan es tracta de passar pàgina d’una reforma del PP no estan on han d’estar”. Illa ha reblat: “Jo prenc nota, naturalment que prenc nota”.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari