Fi de la mascareta als exteriors a partir de dijous vinent

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, justifica la decisió de retirar-la per la millora dels indicadors epidemiològics

Gent passejant amb mascareta

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest divendres la fi de l’obligatorietat de dur mascaretes als espais exteriors a partir de dijous vinent. Ho ha avançat en una entrevista a la SER, en la qual ha explicat que el pròxim dimarts 8 de febrer es preveu que el Consell de Ministres aprovi el decret. “La idea és que sigui publicat el dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat i que sigui efectiu des del dijous”, ha assenyalat.

La supressió de la mascareta als exteriors s’estudiarà amb la resta de comunitats autònomes en una reunió de la comissió interterritorial. Darias ha assegurat que la mesura ha servit per contenir la sisena onada, i ha justificat la decisió de retirar-la per la millora dels indicadors epidemiològics.

El Congrés va convalidar el decret per prorrogar l’obligatorietat de les mascaretes fa només una setmana, malgrat les crítiques de l’oposició, de diversos experts i d’algunes comunitats autònomes, com Catalunya. La ministra, però, ja va avançar llavors que la mesura tenia els dies comptats i que s’estudiaria la seva aplicació.

(Visited 178 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari