Site icon El Triangle

El PSC acusa d’engany a l’independentisme en la retirada de l’escó a Pau Juvillà

La portaveu del grup parlamentari del PSC-Units, Alícia Romero

La portaveu del grup parlamentari del PSC-Units, Alícia Romero, ha acusat l’independentisme d’haver “enganyat” a la resta de membres de la Mesa, als diputats i als ciutadans de Catalunya sobre el cas de l’exdiputat cupaire Pau Juvillà, després que aquest divendres s’hagi publicat al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) la seva pèrdua de l’escó. “Ens hem assabentat avui que el diputat Juvillà, des del 28 de gener, havia perdut la seva condició, i això ens sap greu perquè ens han enganyat”, ha comentat la portaveu socialista en una roda de premsa.

Romero ha demanat explicacions sobre per què “no ens han dit la veritat”, i ha titllat d'”espectacle indigne” el que s’ha viscut a la Cambra catalana durant els darrers dies. De fet, aquest dijous, el ple del Parlament va aprovar un dictamen amb el suport dels partits independentistes que avalava mantenir l’escó a Juvillà alhora que, a la pràctica se’l va deixar de considerar un diputat més. La votació va esdevenir un acte simbòlic i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va rebutjar la sol·licitud de la CUP de permetre a Juvillà el vot delegat.

Aquest divendres, el BOPC ha oficialitzat la pèrdua de l’escó del cupaire “per imperatiu legal”, obeint les ordres de la Junta Electoral Central (JEC) “per evitar el risc d’incórrer en qualsevol mena de responsabilitat disciplinària, comptable o penal”. El text assenyala que la secretària general, Esther Andreu, “ha donat instruccions perquè no es desatengui el que exigeixen els acords de la JEC” del 20 i del 27 de gener del 2022, “sense perjudici de la posició processal defensada pel Parlament davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem”.

Exit mobile version