Un presumpte frau en el Meteocat, sota la lupa en el cas del 3%

Els investigadors atribueixen a l’exdirector Oriol Puig l’adjudicació a Triacom d’una feina mai realitzada

Oriol Puig
Oriol Puig

El jutge instructor del cas del 3%, sobre el pressumpte finançament il·legal de Convergència, investiga la possible comissió d’un frau en el Meteocat, el Servei Meterològic de Catalunya, qual el dirigia Oriol Puig, germà de l’exconseller Felip Puig.

Segons revela El Periódico, els investigadors del cas atribueixen a Oriol Puig l’adjudicació irregular, l’any 2011 i mitjançant un procediment negociat sense publicitat, dels treballs per a crear una aplicació informàtica que “no es corresponen a un prestació real i efectiva” del servei.

Per aquest encàrrec es van abonar 70.800 euros a un entramat que té com a epicentre la productora audiovisual Triacom, la qual centra la investigació d’una peça separada també en el cas del 3%. Triacom era un de les tres candidates a l’adjudicació, però només una estava capacitada per fer la feina, segons els Mossos i la Guàrdia Civil.

Un dels informes reclamats pel jutge a aquests cossos de seguretat sobre contractes amb diverses entitats, entre les quals el Meteocat, reflecteix aquest presumte frau atribuit a Oriol Puig, que fins ara no ha estat citat per declarar a l’Audiència Nacional.

(Visited 263 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari