La fiscalia denuncia per homicidi imprudent la residència de Tremp

El Ministeri fiscal també acusa Fiella per tracte degradant i contra la seguretat en el treball

La fiscalia de Lleida ha presentat una denúncia davant el jutjat de primera instància contra la residència Fiella de Tremp. El Ministeri fiscal acusa el centre dels delictes d’homicidi imprudent, tracte degradant i contra la seguretat en el treball, arran de la mort de 64 residents en el brot de covid-19 que es va detectar el novembre del 2020. La fiscalia ha presentat la denúncia després d’un any d’investigacions que ha portat a terme amb els Mossos d’Esquadra.

La denúncia diu que hi ha indicis de “disfuncions gravíssimes” en la gestió feta a Fiella durant el període investigat en el qual hi havia fins a 142 pacients ingressats al centre. La fiscalia denuncia concretament a l’aleshores directora del centre i a la responsable d’higiene sanitària com a responsables de “dèficits organitzatius” que van provocar l’allau de morts per coronavirus i el contagi de quasi el 80% dels treballadors del centre.

El Ministeri fiscal especifica aquests dèficits en l’incompliment del Pla de Contingència, la falta de previsió, control i supervisió de la direcció i la no aplicació de les recomanacions fetes pel Departament de Salut. El Ministeri públic afegeix que “s’han constatat defectes greus en la sectorització dels positius, en l’ús dels Equips de Protecció Individual dels treballadors, en el tractament d’aliments, vestuari i residus, i molt especialment, en l’assistència sanitària als contagiats”.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari