Forcadell admet que “l’1 d’octubre va sortir malament”

L'expresidenta del Parlament defensa que si es torna a la desobediència, "s'ha de fer diferent"

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, al programa 'Cafè d'idees'

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha admès aquest dijous que el referèndum de l’1 d’octubre del 2017, declarat inconstitucional, “va sortir malament” perquè “vam acabar a la presó o a l’exili”, i ha defensat que si s’ha de tornar a fer un acte de desobediència, “s’ha de fer diferent, no com l’1-O”. En una entrevista al programa Cafè d’idees, Forcadell ha assegurat que el referèndum “ens ha servit per aprendre”, i, preguntada per si aquest acte “diferent” s’hauria de fer complint la legalitat vigent, ha remarcat que “si és un acte de desobediència, no es compleix la legalitat”.

“Tots vam desobeir al Tribunal Constitucional, l’1-O va ser un acte de desobediència col·lectiu”, ha comentat l’exlíder de la Cambra catalana. Respecte a si li proposaria el mateix al president de la Generalitat, Pere Aragonès, Forcadell ha respost que no li ha dit perquè “ell mateix té les coses molt clares”, encara que ha matisat que “si convingués” ho faria. A parer seu, la intenció del líder de l’executiu català és “refer la unitat de l’independentisme” per suggerir un acte similar al de l’1-O, el qual desconeix quin seria.

L’expresidenta del Parlament ha explicat que l’1-O “el que s’intentava era, a partir d’aquell resultat, negociar amb l’Estat espanyol i arribar a un acord” sobre “com es feia aquesta separació de manera negociada”. No obstant això, Forcadell ha reconegut que no confia en la taula de diàleg tot i que la considera “necessària perquè la bandera del diàleg sempre ha estat de la banda dels independentistes”. També ha assenyalat que és important perquè els ciutadans que no són independentistes vegin que “fem tots els esforços i més per arribar a acords” i que “l’Estat espanyol no té cap oferta per Catalunya”.

(Visited 295 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari