El Congrés aprova la reforma laboral sense els vots del bloc d’investidura

Dels grups catalans, només el PDECat ha votat sí al decret, que s'ha aprovat gràcies al vot per error d'un diputat del PP

Yolanda Díaz i Gabriel Rufián al Congrés

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous la reforma laboral amb un vot de diferència -145 vots a favors, envers 144 en contra-. Han votat a favor PSOE, Podem, Cs, PDECat, Més País, Compromís, Terol Existeix, Coalició Canària, Nova Canàries i Partit Regionalista Càntabre. Així el govern ha pogut tirar endavant la reforma, tot i la negativa de PP, Vox, ERC, PNB, Bildu, Junts, CUP, BNG, Fòrum Astúries, UPN -que finalment ha votat en contra- i el diputat escindit de Cs Pablo Cambronero. De fet, un vot per error d’un diputat del PP ha permès la victòria final. El govern central ha lamentat que els seus aliats al Congrés es posicionessin en contra d’aquesta nova llei.

La reforma ha quedat aprovada definitivament després d’un debat crispat entre partits d’esquerres –amb acusacions d’amenaces– que suposa un abans i un després en les relacions del PSOE i Podem amb els socis habituals, sobretot, amb Esquerra.

El mateix portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, ha denunciat amenaces pel seu no a la reforma: “Esquerra no funciona sota amenaça i això no ha estat un procés de negociació, ha estat un procés de pressió”.

Per la seva banda, la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha donat les gràcies al PNB, però ha retret l’actitud d’Esquerra. “Gràcies al PNB perquè sí que ha discutit de continguts, han sigut seriosos i clars”, ha dit en el seu discurs. Ambdós partits, que formen part del bloc d’investidura, han votat en contra de la reforma.

La votació podria tenir conseqüències a Catalunya. Els comuns han advertit a ERC que el seu no pot suposar que retirin el seu suport a Pere Aragonès, uns vots importants si la CUP es desmarca del govern de la Generalitat al Parlament.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari