Alfons Godall millora la imatge de la Fundació Barça amb la seva dimissió

Ha deixat el FC Barcelona després de la seva polèmica piulada sobre el tenista Rafa Nadal

Alfons Godall

La Fundació Barça, òrgan que simbolitza, concentra i representa socialment els valors del club blaugrana, podrà oferir una imatge més sanejada i pròxima a aquestes essències del barcelonisme després de la dimissió del seu vicepresident primer, i en la pràctica el seu responsable absolut, Alfons Godall. Una conseqüència, no obstant això, que res té a veure amb la causa i els motius que han provocat la seva dimissió ahir després d’haver expressat una opinió de marcat caràcter independentista en reacció al triomf del tenista Rafa Nadal en l’Open d’Austràlia, batent el rècord de 21 Gran Slam.

És clar que, en l’àmbit de l’exercici de la llibertat d’expressió, Alfons Godall està en el seu legítim dret d’opinar i d’afirmar el que va signar en el seu compte de Twitter: “Rafael Nadal m’ha fet angúnia des del primer dia. El tinc al mateix sac que la roja, el RM, Alonso i tot el que representi l’estat enemic”. De la mateixa manera, està en el seu ple dret la Fundació Mapfre, com ha fet, a tallar la relació que mantenia amb la Fundació Barça després de deu anys de col·laboració en els quals ha sostingut un interessant i efectiu programa que utilitza el futbol i la força del Barça per a facilitar la integració de nens i nenes d’una de les faveles de Rio de Janeiro. Mapfre, una de les companyies d’assegurances més importants de l’estat, és a més patrocinador personal de Rafa Nadal.

Les veus més assenyades del barcelonisme han optat per guardar silenci o admetre la pèssima oportunitat del comentari d’algú que en aquest moment estava representant al FC Barcelona en un àmbit tan sensible com el de la Fundació i el de la responsabilitat social corporativa del club. El qualifiquen de desafortunat i, en general, injustificat cap a la figura d’un esportista excepcional com Rafa Nadal, dins i fora de la pista, que ha destacat sempre, des de la seva manifesta declaració de seguidor madridista, per un respecte absolut cap al FC Barcelona. Rafa Nadal, com és sabut, defensa els colors del RC Tennis Barcelona des que va adquirir la condició de professional.

L’alleujament per a la Fundació Barça té a veure amb la dubtosa referència moral, ètica i ciutadana d’algú com Godall que, per situar el seu present, va formar part de la llista Falciani de ciutadans espanyols que ocultaven capitals a Suïssa, uns cinc milions en el seu cas, amb l’única intenció d’evadir impostos. A conseqüència d’aquest episodi fa uns pocs anys que va traslladar la seva residència a Andorra, també per a beneficiar-se d’un tractament fiscal més favorable al Principat, una decisió que va justificar per a donar-li a la seva família un entorn de vida més saludable que el que podria oferir-li a Catalunya.

Anteriorment, durant la seva estada a la directiva blaugrana com a vicepresident i home de màxima confiança de Joan Laporta, el seu amic des de l’escola, Alfons Godall, va gaudir d’una posició d’absolut privilegi fins que, al final del mandat, Joan Laporta no el va nomenar dofí i aspirant a la successió. Godall s’ho va prendre de males maneres i va arribar a presentar una candidatura pròpia i una seu social, que va tancar als pocs dies per a enrolar-se en les files de Marc Ingla. Des del club, no obstant això, aquesta escissió va provocar que per ordre del president i de Joan Oliver s’ordenés que Alfons Godall, llavors solter, fora objecte d’un espionatge dels professionals de l’agència de detectives Método 3 a propòsit de les seves visites regulars a un dels prostíbuls més populars de Castelldefels.

Per tots aquests motius, Godall no semblava encarnar satisfactòriament la figura de primer directiu de la Fundació FC Barcelona, un càrrec per al qual es requereix, almenys sobre el paper, un currículum sense les traces personals d’algú al qual la justícia ha relacionat amb l’evasió de capitals i que, a més, ha buscat refugi fiscal fora de Catalunya.

Ara, si Laporta no ho millora, el seu nou home de confiança i líder de la Fundació Barça és Xavier Sala Martín, company de viatge de l’ara president del Barça en l’enfonsament del Reus i tresorer de les pèrdues (84 milions) de l’última temporada del seu anterior mandat.

(Visited 153 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari