Sanitat reitera que la retirada de la mascareta al carrer és “més a prop”

El Consell Interterritorial de Salut no posa data final a una mesura que Catalunya aposta per retirar de seguida

Gent amb mascareta al carrer
Gent amb mascareta al carrer

L’obligatorietat de portar mascareta en exteriors continua vigent, de moment. El Consell Interterritorial de Salut no ha aprovat cap canvi respecte a aquesta mesura. La qüestió no formava part de l’ordre del dia, però les declaracions de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, al matí apuntaven que hi podria haver canvis.

En la seva compareixença després del Consell, la ministra Darias ha dit que ha reiterat a les autonomies el que ja va dir ahir al Congrés, que la presència de les mascaretes al carrer és “temporal” i que la retira és “més a prop”.

Segons la ministra, l’aprovació de la mascareta en exteriors al Consell de Ministres del 23 de desembre responia a la necessitat d’abordar la incidència acumulada en aquell moment i la incertesa produïda per la variant òmicron. “Consellers i conselleres, així com presidències autonòmiques de tot signe polític van sol·licitar-ho llavors”, ha dit.

Ha admès que a la trobada d’aquest dimecres alguns s’han pronunciat sobre la qüestió, però ha reiterat que el tema no formava part de l’ordre del dia. No es descarta, diu, que es tracti en futures reunions.

Un dels que havien manifestat que trauria la qüestió al Consell Interterritorial és el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que aposta perquè l’ús de les mascaretes a l’exterior deixi de ser obligatori.

(Visited 44 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari