La CUP planta Aragonès per la detenció de quatre activistes antidesnonaments

Els anticapitalistes exigeixen "aturar immediatament la participació de les brigades antiavalots als llançaments"

Desnonament del Bloc Llavors al Poble-sec (Barcelona)

Foto: @AlertaSolidaria

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres quatre activistes del moviment per l’habitatge que haurien tractat d’evitar el desnonament de l’anomenat Bloc Llavors, del barri del Poble-sec de Barcelona, el passat maig del 2021, pel qual també es van mobilitzar càrrecs electes  de la CUP com Carles Riera, Eulàlia Reguant i Dolors Sabater. En conèixer la notícia, els anticapitalistes han decidit plantar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com a mostra de protesta, i han anunciat que no assistiran a la reunió que estava convocada per avui.

“La formació vol manifestar el seu clar rebuig a la repressió que s’està duent a terme contra el moviment per l’habitatge i els seus integrants, que avui dia acumulen multes per aturar desnonaments per valor de 206.141 euros”, assenyala la CUP en un comunicat, en el qual exigeix a l’executiu que lidera Aragonès “aturar immediatament la participació de les brigades antiavalots als llançaments”. “El govern de la Generalitat no pot seguir tractant l’emergència habitacional com un problema d’ordre públic, enviant el cos de Mossos d’Esquadra a participar en els desnonaments ni detenint a activistes en defensa de drets fonamentals”.

En aquest sentit, els anticapitalistes consideren que l’executiu català “segueix participant en la persecució” contra els activistes, i adverteixen que “no comparteixen l’enfocament de legislatura de l’actual govern d’ERC i JxCat”. El partit recorda que “va arribar a uns compromisos de mínims en relació amb la protecció del dret a l’habitatge” i que, fins ara, no només “no s’estan complint, sinó que van en direcció contrària ja que se segueixen prioritzant els interessos dels fons voltor i dels especuladors”.

Els quatre detinguts estan acusats de danys, atemptat contra l’autoritat, resistència, desobediència greu i d’un delicte de coaccions, i pertanyen a diferents organitzacions que defensen l’habitatge: dos són del Sindicat d’Habitatge de Cassoles, una altra forma part d’Endevant OSAN i la quarta persona és membre del comitè de redacció de la revista Catarsi. Segons Alerta Solidària, cap dels arrestats ha rebut la citació judicial malgrat tenir domicilis coneguts i, per a l’organització, aquestes detencions són una “pràctica irregular” i de “qüestionable legalitat”. “Veurem si hi ha ordre judicial darrere, i si té motiu de ser”, ha comentat l’advocada d’Alerta Solidària Eva Pous, en declaracions a l’ACN.

El desnonament del Bloc Llavors va aplegar un centenar de manifestants que van tractar d’impedir-lo fent front a les 15 unitats antiavalots dels Mossos que hi havia. En executar-se, diversos activistes van ocupar la seu d’ERC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.