Els ‘indepes’ passen als funcionaris la patata calenta de l’escó de Juvillà

Mantenen l'acta del diputat de la CUP, però s'escuden en la protecció dels treballadors del Parlament per no desobeir

Juvillà amb Borràs

Els grups independentistes pacten un dictamen en què consideren que el diputat inhabilitat de la CUP, Pau Juvillà, manté el seu escó, això no obstant no s’oposaran que els funcionaris del Parlament n’executin la retirada. Dit d’altra manera, l’escó de Juvillà es defensarà sempre que no es posi en risc cap funcionari. Aquesta és la principal conclusió del dictamen acordat pels grups independentistes en el cas del diputat cupaire.

“Les forces polítiques del Parlament consideren que el límit a la desobediència política a la repressió de l’Estat passa per preservar els funcionaris de qualsevol tipus de responsabilitat penal i comptable per la que puguin ser perseguits”, recull el dictamen.

La Junta Electoral Central havia donat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, fins aquest divendres per executar la reiterada de l’escó en considerar que Juvillà l’ha perdut amb la sentència d’inhabilitació. Així, la JEC ordena Borràs que ja substitueixi el parlamentari condemnat a sis mesos d’inhabilitació per a càrrec públic per un delicte de desobediència per no treure quatre llaços grocs, i que ho faci sense esperar el dictamen del Suprem.

Finalment, el cas s’assembla molt al de l’expresident Quim Torra, quan el gener de 2020 la Junta Electoral va exigir la reiterada del seu escó, també condemnat en primera instància per desobediència. En aquella ocasió el Parlament també va declarar que Torra mantenia el càrrec com a diputat, però finalment el llavors president del Parlament, Roger Torrent, va deixar en mans dels funcionaris l’execució.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari