El PSC acusa l’independentisme de boicotejar el Parlament

Illa acusa Borràs de “banalitzar” l’activitat de la cambra i anuncia que intentarà reactivar-la “per tots els mitjans possibles”

Salvador Illa
Salvador Illa

El principal partit de l’oposició al govern de coalició de la Generalitat, el PSC, ha acusat la majoria independentista de la Mesa del Parlament i la seva presidenta, Laura Borràs, de boicotejar i banalitzar l’activitat de la cambra.

El secretari primer de la Mesa, Ferran Pedret (PSC), ha considerat que l’intent de suspendre l’activitat de la cambra “estableix un molt mal precedent”, que ha considerat “perillós” i una maniobra “d’enorme gravetat” perquè, segons ell, “en el fons” és “deixar sense oportunitat l’oposició d’exercir la seva funció de control de l’acció de govern”.

Pedret ha fet aquestes declaracions al programa Aquí Cuní (Cadena SER), on també ha considerat que l’aturada de l’activitat parlamentària promoguda per l’independentisme és una mena de boicot i una manera “molt incoherent de defensar la tasca parlamentària”. El secretari primer de la Mesa, en aquest sentit, ha argumentat que, “desde sempre”, des del parlamentarisme s’ha mirat de “protegir els períodes de sessions”.

Per la seva part, el cap de files dels socialistes, Salvador Illa, ha acusat la presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs, promotora de l’intent d’aturada, de “banalitzar” l’activitat parlamentària. Illa, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha anunciat que els socialistes intentaran “per tots els mitjans possibles” evitar que s’aturin les comissions.

El cap de files socialistes, així mateix, ha criticat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no s’hagi pronunciat sobre l’intent d’aturada del Parlament per part de la majoria independentista, que ha titllat d’”inaudit”.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari