La reacció de Borràs es desinfla després de l’advertiment dels lletrats

La Mesa del Parlament redueix a una recomanació la seva intenció d'aturar l'activitat de la cambra

Reunió de la Mesa del Parlament
Reunió de la Mesa del Parlament

La Mesa del Parlament de Catalunya ha reduit la seva reacció a la inhabilitació del diputat de la CUP Pau Juvillà, de moment, a una recomanació d’aturar l’activitat parlamentària aquesta setmana.

Inicialment, la idea de la la majoria independentista a la Mesa, proposada per la presidenta de la cambra, Laura Borràs, era aturar l’activitat fins que es reunís la Comissió de l’Estatut dels Diputats per abordar el cas de Juvillà, però l’òrgan rector de la cambra ha evitat un joc frontal amb la Junta Electoral Central després que els lletrats de la cambra catalana comuniquessin a Borràs que podria haver d’afrontar conseqüències penals si s’acollia a l’article 37 del reglament del Parlament per suspendre l’activitat prevista.

Finalment, la majoria independentista de la Mesa ha acordat instar a que les comissions no se celebrin per manca de diputats o perquè, en el cas que les presideixin independentistes, es consensuï la desconvocatòria, especifica El Periódico. En canvi, l’oposició preveu mantenir a l’agenda les comissions que depenguin de la seva voluntat.

 

(Visited 235 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari