La reacció de Borràs es desinfla després de l’advertiment dels lletrats

La Mesa del Parlament redueix a una recomanació la seva intenció d'aturar l'activitat de la cambra

Reunió de la Mesa del Parlament
Reunió de la Mesa del Parlament

La Mesa del Parlament de Catalunya ha reduit la seva reacció a la inhabilitació del diputat de la CUP Pau Juvillà, de moment, a una recomanació d’aturar l’activitat parlamentària aquesta setmana.

Inicialment, la idea de la la majoria independentista a la Mesa, proposada per la presidenta de la cambra, Laura Borràs, era aturar l’activitat fins que es reunís la Comissió de l’Estatut dels Diputats per abordar el cas de Juvillà, però l’òrgan rector de la cambra ha evitat un joc frontal amb la Junta Electoral Central després que els lletrats de la cambra catalana comuniquessin a Borràs que podria haver d’afrontar conseqüències penals si s’acollia a l’article 37 del reglament del Parlament per suspendre l’activitat prevista.

Finalment, la majoria independentista de la Mesa ha acordat instar a que les comissions no se celebrin per manca de diputats o perquè, en el cas que les presideixin independentistes, es consensuï la desconvocatòria, especifica El Periódico. En canvi, l’oposició preveu mantenir a l’agenda les comissions que depenguin de la seva voluntat.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.