El Govern aposta per la construcció de parcs eòlics marins a Catalunya

Jordà ho ha defensat en una visita a una instal·lació a Dinamarca i en plena polèmica pel projecte de Roses

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, de visita al parc offshore de Middelgrunden, situat davant de la costa de Copenhaguen, confirma l’aposta del Govern per l’energia eòlica marina. Defensa que és la que tindria menys impacte ambiental i social.

Segons ha dit, per aconseguir la mateixa energia caldria instal·lar 2.300 megawatts (MW) de potència en plaques solars fotovoltaiques, amb un impacte ambiental i d’ocupació del territori molt superior. Jordà ha assegurat que, a causa de la transició energètica, cal que l’any 2030 a Catalunya hi hagi 1.000 MW de potència d’energia eòlica marina.

Així, tot i que sense anomenar-lo en cap moment, Jordà ha donat suport a l’únic projecte que hi ha actualment en tràmit d’energia eòlica marina a Catalunya, el Parc Tramuntana. La polèmica instal·lació està projectada a la badia de Roses, a l’Empordà.

De tota manera, per les dimensions del projecte, 500 MW de potència, i per situar-se a dins del mar, la tramitació i l’aprovació no depenen de la Generalitat, sinó només del govern espanyol.

És un projecte encara en fase de redacció que impulsen les empreses Sener i Blue Float Energy, que preveuen que es pugui posar en funcionament d’aquí a uns quatre anys, inicialment amb 35 grans molins de vent.

Aquest projecte, engegat fa un any, ha posat en peu de guerra molta gent de l’Empordà, que el maig es van aplegar en la plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí per promoure que s’aturi.

(Visited 384 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari