Reunió d’Aragonès amb el president del COE en plena polèmica pels jocs

Després de l'enfrontament amb l'Aragó, el Govern ha volgut reconduir la situació de la candidatura amb la trobada

Laura Vilagrà amb Alejandro Blanco

El Govern s’ha reunit amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) per canalitzar la possible candidatura olímpica de Catalunya, després de la polèmica viscuda amb l’Aragó durant l’última setmana. El president Pere Aragonès s’ha trobat aquest dilluns a la tarda amb el president del COE, Alejandro Blanco, durant mitja hora al Palau de la Generalitat. Així ho ha publicat La Vanguardia, a qui fonts del Govern han informat que la trobada ha sigut “positiva”. Aragonès ha exposat a Blanco la seva voluntat de “treballar per uns Jocs sostenibles”, amb suport i consens de la ciutadania.

La reunió del president de la Generalitat amb la del COE s’ha produït just abans de la trobada que ha mantingut aquesta amb la consellera de Presidència, Laura Vilagra, sobre la qual recau per part del Govern tots els treballs sobre els JJ.OO. És la segona vegada en menys d’una setmana que la dirigent catalana es veu amb Blanco. Ambdues ocasions, les dues parts han coincidit a destacar el bon to de les converses.

La trobada es produeix en un moment delicat per la candidatura dels Pirineus, ja que la relació entre Catalunya i l’Aragó sembla haver-se deteriorat molt. Va ser dijous passat quan el president aragonès Javier Lambán va suspendre una trobada amb el seu homòleg català, que havia de tenir lloc a Balaguer i que havia de servir per parlar de la possible candidatura conjunta.

Aragonès ha insistit en la necessitat de rebaixar la tensió i mantenir oberta la porta del diàleg. “No vull posar més llenya al foc”, va assegurar el president aquest divendres a la Noguera després de la suspensió de la trobada entre presidents.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari