Qui va votar en contra del nomenament d’Antoni Molons com a gerent de la XAL?

Ciutadans i els comuns. En canvi, PSC, Junts i Tot per Terrassa van votar a favor mentre que ERC i el Partit Popular es van abstenir. Aquests posicionaments van donar com a resultat que el nomenament d’Antoni Molons com a gerent de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), l’entitat que agrupa les ràdios i televisions vinculades a la Diputació de Barcelona, fos aprovat per la Junta General Extraordinària amb 24 vots a favor, 9 en contra i 18 abstencions.

La votació va aportar algunes sorpreses. No s’esperava que l’única diputada de Tot per Terrassa, Rosa Boladeras, donés suport al nomenament. I també és poc habitual a la Diputació que Ciutadans i comuns sumin els seus vots. La coincidència en l’abstenció d’ERC i el PP tampoc és gaire freqüent.

ERC critica sovint el pacte entre PSC i JxCat per governar aquesta corporació provincial però aquesta denúncia té uns certs límits. Si els 16 diputats d’ERC haguessin votat contra l’elecció de Molons la seva candidatura hauria estat rebutjada. Molons és un home de confiança absoluta de Carles Puigdemont. L’ex-president de la Generalitat té ara a la XAL la seva esposa, Marcela Topor, fent un programa setmanal pel qual cobra 6.000 euros al mes, i un dels seus homes més fidels a la gerència.

El PSC ho avala a canvi de conservar la presidència de la Diputació en mans de Núria Marín i manté en secret qui serà el conseller delegat de la XAL que substituirà Lluís Garriga que d’aquí a uns dies serà confirmat pel Parlament com a nou membre del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

(Visited 222 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari