Illa diu que la victòria socialista a Portugal estrenyerà vincles amb Espanya

El líder del PSC felicita António Costa per la majoria absolta aconseguida a les eleccions legislatives

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que la victòria del socialista António Costa a les eleccions legislatives de Portugal és “una gran notícia que permetrà seguir estrenyent vincles entre Espanya i Portugal”. El líder socialista català, en un missatge a Twitter, ha donat l'”enhorabona als companys i companyes del partit socialista portuguès i a António Costa per la seva victòria indiscutible en les eleccions legislatives del 2022″.

L’actual primer ministre de Portugal des de 2015, el socialista António Costa, ha aconseguit la majoria absoluta dels diputats de l’Assemblea de la República, concentrant el vot útil de l’esquerra. Costa ha passat de la necessitat imperiosa de la negociació pressupostària, en el marc de l’aliança parlamentària de la geringonça, a ficar-se directament la joguina de la geringonça en la butxaca: ja no necessitarà el suport parlamentari d’un Partit Comunista i un Bloco de Esquerda en clar declivi, segons apunta EL TRAPEZIO.

Lluny queden els mals auguris de les últimes setmanes, on ja se li estava buscant ocupació a Europa; es parlava d’una Gran Coalició PS-PSD o d’una probable geringonça de dretes, en una atmosfera d’eufòria d’unes dretes mobilitzades. Finalment, el pla de Costa ha tingut èxit, com se l’ha reconegut Pedro Sánchez en un tuit: “Parabéns, volgut António Costa, per la teva victòria. Portugal ha apostat una vegada més per un projecte socialdemòcrata que conjumini creixement i justícia social. Junts continuarem impulsant als nostres països i a Europa una resposta socialista als reptes que compartim”.

No sols el camp de l’esquerra ha modificat la seva correlació de forces, també ha ocorregut en la dreta, que destaca la caiguda del CDS i el creixement de Chega i Iniciativa Liberal. El guanyador de la nit, António Costa, ha afirmat davant una militància en clima de festa que “aquesta ha estat una victòria de la confiança, la humilitat i l’estabilitat”. El primer ministre ha declarat que “una majoria absoluta no és un poder absolut”, afirmant que vol governar per a tots els portuguesos i amb respecte a totes les institucions. També ha destacat el civisme dels portuguesos per l’augment en la participació electoral, un problema històric de la democràcia lusitana. Finalment, ha expressat el seu desig de mobilitzar totes les energies per a la recuperació econòmica.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari