Foment alerta del dèficit d’inversió pública en infraestructures a Catalunya

Un informe de la patronal xifra en 35.000 milions l'import pendent acumulat durant el període 2009-2020

Sánchez Llibre, presentant l'informe sobre el dèficit d'inversió en infraestructures
Sánchez Llibre, presentant l'informe sobre el dèficit d'inversió en infraestructures

La patronal Foment del Treball ha xifrat en 35.000 milions d’euros el dèficit d’inversió pública en infraestructures entre els anys 2009 i 2020, un càlcul inclòs en un informe presentat aquest dilluns.

Segons aquest treball, que parteix de la base que la inversió hauria de ser del 2,2% del PIB, com en els 12 països més rics de la zona euro -5.000 milions d’euros cada any, aproximadament-, el dèficit s’ha incrementat en 7.000 milions els dos darrers anys analitzats -2019 i 2020-.

El president de Foment, Josep Sánchez-Llibre, ha afirmat que les dades “demostren que, any rere any, el dèficit en infraestructures s’incrementa escandalosament”, i ha afegit un “missatge d’alerta i preocupació” sobre una eventual pèrdua de competitivitat.

Pel que fa a l’execució pressupostària de l’Estat, l’informe conclou que han quedat més de 5.300 milions d’euros sense invertir entre els anys 2013 i 2020, dels quals 3.000 milions corresponen a l’Estat central i els altres 2.300 milions, a la Generalitat.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari