Els veïns i comerciants de Ciutat Vella, al límit per l’allau de robatoris

Durant les darreres setmanes, als locals del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera es produeixen entrades il·legals pràcticament cada dia

Vidres trencats d'un comerç del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Treballadors, empresaris i veïns del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera del districte de Ciutat Vella (Barcelona) asseguren que des de fa mesos viuen en una situació d’inseguretat a causa de l’increment de robatoris en els comerços la zona. Durant les darreres setmanes, a més, aquests delictes s’han produït pràcticament cada dia, afectant tota mena de comerços -perruqueries, botigues de roba, locals de fotografia, etc.- fet que ha empitjorat encara més la situació dels comerciants arran de la pandèmia.

Com explica el representant de l’Associació Santa Caterina, Miguel Ángel Ortega, més enllà de les pèrdues econòmiques que comporten aquests delictes, també suposen un problema per a l’experiència dels ciutadans i turistes. “Durant el dia, es cometen molts robatoris de mòbils, carteres, ordinadors, productes dels comerços… I a la nit, es produeixen entrades il·legals als locals que causen destrosses en els vidres i el mobiliari”, relata Ortega, que afegeix que l’increment d’aquests casos repercuteix també en el dia a dia dels veïns i de les persones que passen per la zona, les quals se senten insegures. “Aquesta situació fa que tinguin una mala experiència”, assenyala el representant de l’entitat, qui lamenta no poder fer res al respecte.

“Com a associació de comerciants i veïns també vetllem pel bon desenvolupament del barri, però no podem controlar el que passa de portes cap enfora dels comerços”, explica Ortega, que afirma que cal més “voluntat política” per acabar amb la problemàtica dels robatoris. En aquest sentit, malgrat que l’increment d’aquests delictes va començar després de l’estiu, ni els botiguers ni els veïns han notat que s’hagi incrementat la presència policial tret d’ocasions molt puntuals, fet que ha contribuït que existeixi una sensació d’impunitat.

Respecte al paper de l’Ajuntament de Barcelona, el representant de l’entitat considera que no els té prou en compte i assenyala que moltes de les accions que han proposat per millorar el barri no tenen cap recorregut “per motius econòmics”. “Ens sorprèn veure que el consistori compra locals per a nous projectes, però es nega a donar-nos més finançament per poder dur a terme aquestes accions de millora”, lamenta Ortega, qui assegura que apaivagar la situació depèn, majoritàriament, de les decisions que prengui l’Administració.

(Visited 190 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari