La velocitat de reproducció de la pandèmia baixa d’1 per primera vegada des del 18 d’octubre

La Rt se situa en 0,96, de manera de cada 100 persones contagien a altres 96

La sisena ona de coronavirus segueix a la baixa a Catalunya. Les últimes dades publicades pel Departament de Salut confirmen una tendència descendent per cinquè dia consecutiu. La principal notícia positiva la deixa la velocitat de reproducció de la malaltia, que baixa d’1 per primera vegada des del 18 d’octubre i se situa en 0,96.

D’aquesta manera, cada 100 persones contagiades transmeten el virus a altres 96, la qual cosa demostra la desacceleració de la pandèmia. La taxa de positivitat de les proves PCR i d’antígens, sense comptar les realitzades a les farmàcies, és del 20,37%.

Per la seva part, baixa també la incidència acumulada. A 14 dies, s’estableix en 5.911 casos per cada 100.000 habitants, mentre que a 7 és de 2.762. El risc de rebrot descendeix també 556 punts fins als 5.565.

Els hospitals catalans han sumat en les últimes 24 hores 86 nous pacients per covid, de manera que hi ha 2.942 ingressats per la pandèmia. D’ells, 463 es troben en estat crític a les UCI, un menys que ahir. El Departament de Salut no ha notificat nous morts des d’ahir. En paral·lel, les xifres de vacunació continuen augmentant i el 85,8% dels majors de 12 anys ja estan completament immunitzats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.