Dues activistes lliuren més de 105.000 signatures al Ministeri de Justícia contra la submissió química

Les impulsores de la iniciativa demanen un protocol específic per a metges i jutges per fer front a aquestes agressions sexuals

Foto: @change_es

Un informe de l’Hospital Clínic publicat per El País reflectia recentment que en un 30% de les agressions sexuals sofertes per dones s’havia produït algun tipus de submissió química. En el cas de les menors de 25 anys, aquest percentatge s’eleva fins al 55%. Diversos estudis indiquen que es tracta d’un delicte en auge i per això cada vegada són més les activistes que alcen la veu per a denunciar-ho.

Gloria Martínez i Marta Asensio, dues víctimes d’abusos sexuals després d’haver estat sotmeses mitjançant drogues o fàrmacs, han lliurat aquesta setmana al Ministeri de Justícia més de 105.000 signatures obtingudes a través de Change.org per a reclamar-li al Govern espanyol un protocol específic perquè metges i jutges sàpiguen com actuar enfront d’aquesta problemàtica.

“Esperem que es creï aviat un protocol que garanteixi els drets de totes les dones que han sofert submissió química”, va declarar Asensio davant la porta del Ministeri, segons recull InfoLibre. El text de la iniciativa demana a la Justícia que qui s’enfronti a casos de submissió química ho faci d’una “manera apropiada” per a impedir “no donar carta blanca als violadors per a continuar fent-ho”.

Gloria Martínez té 70 anys i denúncia haver estat víctima de submissió química per part dels seus veïns. Després de gastar-se més de 3.000 euros en proves que ho acreditessin, el jutjat d’Estepona va arxivar el seu cas. Amb el seu testimoniatge, vol posar el focus en què també hi ha qui s’aprofita de les persones majors mitjançant drogues o fàrmacs. De fet, denúncia que “aquest tipus de substàncies són molt més accessibles del que semblen”.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari