Argimon supedita la gestió de la pandèmia a l’arribada de 1.400 milions d’euros dels fons covid de l’Estat

El conseller de Salut afirma que la variant òmicron sigil·losa no alterarà els seus plans de canviar d'estratègia a la primavera

El conseller Josep Maria Argimon
El conseller Josep Maria Argimon

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assegurat que el seu departament necessita els 1.400 milions d’euros procedents dels fons covid de l’Estat per a continuar gestionant la pandèmia en les millors condicions. “Contemplo clarament que vinguin. Si no, s’hauran de buscar”, afirma Argimon en una entrevista amb l’ACN.

Preguntat sobre si té un pla B en cas que no arribi la partida del Govern central, el conseller de Salut s’aferra a les pàgines 14 i 15 de l’acord d’investidura de Pere Aragonès, en les quals es recullen els compromisos d’ERC i Junts d’impulsar el sistema públic de salut català. També afegeix que els pressupostos de la Generalitat inclouen una important inversió per a mantenir la contractació del personal sanitari i que mesures com sumar 300 llits UCI ja són estructurals.

En plena desescalada de mesures anticovid i amb els principals indicadors de la pandèmia a la baixa, ara la preocupació de Salut se centra en la possible arribada de la variant òmicron sigil·losa. Més contagiosa però “no més greu”. No obstant això, Argimon afirma que els seus plans de canviar d’estratègia de gestió de la pandèmia a la primavera “en principi” no es veuran alterats i que haurà de ser “monitorada com tot”.

Argimon defensa aquest canvi d’estratègia: “No és sostenible” ni per a l’atenció primària ni “bo” des d’un punt de vista de salut pública. “També correm el risc de deixar enrere moltes coses que són tant o més importants, com la recuperació de diagnòstics. Hem de canviar l’estratègia. El virus ha canviat”. En aquesta línia anirà la gestió del conjunt d’Espanya i de la Unió Europea.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.