La síndica d’Aran s’alinea amb Lambán i el COE

Maria Vergés advoca per una coorganització dels Jocs d’Hivern en igualtat i alerta que la candidatura pot fracassar “per qüestions polítiques”

La síndica d’Aran, Maria Vergés
La síndica d’Aran, Maria Vergés

La síndica d’Aran, Maria Vergés, s’ha alineat amb el president de l’Aragó, Javier Lambán, i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) en la controvèrsia sobre l’organització dels Jocs Olímpics d’Hivern, ja que s’ha mostrat partidària d’una candidatura on Catalunya i l’Aragó hi participin “en igualtat”. Aquest plantejament és contrari al del govern català, que pretén relegar l’Aragó a una col·laboració tècnica i assumir en solitari el protagonisme de l’organització.

Vergés, en declaracions al programa Aquí Cuní (Cadena SER), ha considerat que la candidatura per acollir els Jocs és “la nostra última oportunitat” i “no pot fracassar per qüestions polítiques o interessos partidistes”. La síndica aranesa ha afegit que “si això acabés passant, algú haurà de venir al territori a explicar per què això n’és és possible”.

“Plantejar els Jocs com una cosa de preeminència d’un territori respecte l’altre és un error”, ha dit a TV3 Vergés, que també ha manifestat, en declaracions recollides pel diari Heraldo de Aragón, que “que si no és en igualtat de condicions no s’entén aquesta candidatura”, i ha dubtat que el COE accepti una fórmula alternativa, com la que defensa el president de la Generalitat, Pere Aragonès. La síndica ha recordat que el COE, i no els territoris, té la potestat de presentar una candidatura.

Així mateix, ha lamentat que “el Pirineu fa dècades que està abandonat” i ha posat com a exemple la dotació pressupostària de la Generalitat destinada a la Vall d’Aran.

(Visited 153 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari