Catalunya supera el pic de contagis de la sisena onada de la pandèmia

Certifiquen la baixada de casos, tot i recordar que "no es pot dir que la pandèmia ha acabat quan som a dalt de tot"

Catalunya deixa enrere el pic de contagis de la sisena onada. Fa dies que els contagis van a la baixa i avui hi ha més dades que confirmen la millora de la situació. Les últimes 24 hores, Salut ha diagnosticat uns 27.000 casos.

Tot i que són xifres encara molt altes, mai vistes en altres onades, són 13.000 menys que els notificats divendres passat. De mica en mica també baixa la pressió als centres d’atenció primària. Aquest dijous hi va haver unes 50.000 visites per covid i dijous passat en van ser gairebé 70.000.

També baixa la positivitat de les proves, tot i que una de cada cinc encara donen positiu. Pel que fa al risc de rebrot, continua pels núvols, amb 6.500 punts, però en són 223 menys que aquest dijous, mentre que la velocitat de propagació ja és de l’1,1 i amb les dades de contagis d’aquesta setmana, en pocs dies ja podria situar-se per sota de l’1.

Des del BIOCOMSC certifiquen aquesta baixada, això no obstant recorden que encara hi ha massa contagis, més que en el pic de qualsevol altra onada.

El que encara continua creixent és la pressió hospitalària, amb una vintena d’ingressats més. Aquest divendres hi ha 2.949 hospitalitzats i d’ells, 470 estan a l’UCI. Són dos més que ahir.

El BIOCOMSC també avala l’aixecament de bona part de les restriccions. Des d’aquest divendres, el passaport covid ja no és obligatori i tampoc hi ha limitacions ni d’aforaments ni en les trobades socials. Només es manté el tancament de l’oci nocturn, que podria reobrir d’aquí a dues setmanes, l’11 de febrer.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.