Argimon, a favor d’obrir l’oci nocturn l’11 de febrer

El conseller de Salut considera que el certificat covid tampoc s'hauria de mantenir en les discoteques

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’ha mostrat partidari que els locals d’oci nocturn puguin reprendre l’activitat el pròxim 11 de febrer, la data que el departament va contemplar en la reunió d’aquest dimarts amb el sector. En una entrevista a l’ACN, el titular de Salut ha assenyalat que “és un sector que ha estat molt castigat” i ha considerat que “hem d’anar obrint tots els entorns”.

Respecte a l’ús del certificat covid, Argimon ha defensat que no s’hauria d’aplicar a les discoteques tenint en compte que la mesura s’ha suprimit aquest divendres. “Si acabem decidint que aquesta capa de seguretat amb la variant òmicron ja no ho és tant, no ho serà ni per a l’oci nocturn, ni la restauració ni els gimnasos”, ha assegurat. En qualsevol cas, el conseller ha remarcat que la decisió de tornar a obrir els locals d’oci nocturn correspon a la comissió delegada del Govern, la qual té en compte “molts vessants” i pren “decisions que no són innòcues des de molts punts de vista”.

Aquest divendres, el Departament de Salut ha notificat 27.340 nous contagis de covid-19 i ha informat de 21 pacients més ingressats, sumant un total de 2.949, dels quals 470 -dos més que el dijous- es troben a les UCI. Durant les darreres 24 hores s’han produït 52 defuncions i tots els indicadors epidemiològics han disminuït.

La velocitat de transmissió (Rt) baixa tres centèsimes, fins a l’1,10, mentre que el risc de rebrot (EPG) ho fa en 223 punts, situant-se en 6.501. La positivitat de les proves fetes durant l’última setmana és del 20,74%, i la incidència acumulada disminueix de 3.209,90 a 3.101,39 casos a set dies (IA7) i de 6.048,88 a 6.029,20 casos a catorze dies (IA14).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.