Laporta no s’atreveix a denunciar la gestió Bartomeu

Ferran Reverter també fa un pas al costat i s'ha posat el resultat del Forensic en mans de la Fiscalia Provincial, una decepció per a aquest entorn amb tanta set de venjança i de presó contra la junta anterior

El president del FC Barcelona, Joan Laporta

Les expectatives sobre el resultat del Forensic, que havia de trobar i demostrar les irregularitats i actes il·lícits presumptament comesos per la junta de Josep Maria Bartomeu, ha acabat, ara com ara, en un altre retard i en una altra excusa afegida a les moltes llargues que la directiva de Joan Laporta ha anat acumulant.

Ara, el següent episodi ha consistit a ajornar d’aquest dijous al pròxim dimarts la compareixença tantes vegades promesa per a oferir, per fi, tots els detalls sobre aquesta matèria fosca que tan clara va estar des de l’arribada de la junta i del nou equip econòmic, però que amb el temps s’ha tornat una altra vegada opaca i sembla que per falta de veritables proves i delictes pròpiament dits.

De fet, la junta de Laporta reunida aquest dimecres ha avançat un comunicat en el qual emplaça als mitjans a aquesta data de l’1 de febrer, dia en què “es presentaran públicament els resultats del treball d’investigació Forensic, que es va iniciar a conseqüència de la Due Diligence financera amb l’objectiu de detectar possibles irregularitats en la gestió del club durant l’últim mandat presidencial. Així mateix, s’informarà de les actuacions ja iniciades pel club consistents en la presentació d’una denúncia davant la Fiscalia Provincial de Barcelona per fets que es deriven de les conclusions de la investigació Forensic. La presentació, que se celebrarà a l’Auditori 1899 a partir de les 11 hores, serà a càrrec del president del FC Barcelona Joan Laporta”.

En si mateix, el fet de portar els presumptes indicis a la Fiscalia es presta a dues interpretacions. La primera és que els advocats del FC Barcelona no han trobat suficients proves i material presumptament delictiu per a portar a Bartomeu, o a la seva junta, davant els tribunals, com s’havia anunciat de forma repetida i àmpliament, primer per la mateixa directiva i després pels seus altaveus i aparell mediàtic. 

En el cas d’haver descobert proves i clars indicadors d’irregularitats, sigui en el camp penal o en el camp civil, la junta directiva no només té atribucions i capacitat per a iniciar les mesures legals corresponents, sinó que té l’obligació de defensar els interessos dels socis si aquestes actuacions han constituït un perjudici contra el patrimoni o les reserves del club.

D’altra banda, acudir a la Fiscalia Provincial no deixa de ser una manera d’escudar-se en un tercer perquè el fiscal sigui el que investigui i decideixi si actua d’ofici en contra de la junta de Josep Maria Bartomeu. Els fiscals estan sempre atents a tot allò que els mitjans de comunicació o les institucions són capaces de bolcar a l’opinió pública susceptible de merèixer l’interès legal d’intervenir. Però és clar, i hi ha precedents, no els agrada massa que els enviïn sospites i informes que si són veritablement greus i posseeixen suficient argumentació poden i han de ser denunciades sense que sigui el fiscal qui les impulsi.

Cal interpretar, doncs, aquest pas endavant de la junta de Laporta més com un pas enrere que una altra cosa, sobretot en relació amb les seves amenaces i fanfarronades davant els mitjans des de fa ja gairebé un any.

Josep Maria Bartomeu ja li va demanar el mes d’agost passat a Laporta que deixés d’especular, fer soroll i manipular l’opinió pública i que presentés els resultats de l’auditoria i de la Due Diligence d’una vegada per sempre, perquè tots els socis sabessin de veritat el que s’havia trobat.

Laporta va respondre com sempre amb una falsa presentació de la Due Diligence, sense res concret de què acusar a ningú, només va tirar la pedra i va amagar la mà. Tampoc Ferran Reverter, CEO del club, va anar molt més enllà en l’esperada presentació dels resultats econòmics de la temporada 2020-21. Es va limitar a explicar que s’havia encarregat un Forensic per a analitzar més a fons i professionalment aquestes presumptes malifetes.

Finalment, el 22 de desembre es va ajornar la primera presentació del Forensic i ara s’ha estirat una mica més el termini, encara que sense que des del club s’hagi formalitzat, com esperava tot el seu entorn assedegat de sang i de presó, cap demanda ni querella pròpia.

Per a donar-li contingut i rellevància criminal s’han enviat els resultats a la Fiscalia com si el govern del club no sabés què fer amb aquestes conclusions, deixant-les en mans de la Fiscalia. Si el fiscal descarta impulsar accions legals ja serà més difícil per a la directiva actuar en contra de Bartomeu.

Crida l’atenció, finalment, que no s’hagi anunciat com a ponent del Forensic a Ferran Reverter, el CEO del club, la qual cosa ha donat peu a especular amb què les seves relacions amb el president Joan Laporta no passen pel seu millor moment. Circulen informacions que apunten a seriosos desacords per les decisions i intencions de Laporta que no estan sent del grat del CEO.

Podria ser fins i tot que el propi enfocament de l’informe Forensic hagi provocat tensions. De moment només han circulat les mateixes notícies de sempre entorn de la comissió de Malcom, que finalment el club no va voler pagar en el seu moment, i les recurrents investigacions sobre l’Espai Barça. Les fonts del nucli dur de Laporta parlen de moltes irregularitats. Són les mateixes fonts que abans parlaven de querelles imminents, una darrere d’una altra.

Altres personatges de l’entorn del mateix Laporta no han deixat de manifestar que tot el que no sigui enviar a Bartomeu a la presó serà considerat una decepció i una frustració després de tantes i serioses amenaces. Sobretot, després de tantes promeses. Com la de renovar a Messi?

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.