Lambán planta Aragonès en la reunió pels Jocs Olímpics d’hivern

Aquest divendres estava prevista una trobada a Balaguer i el president de l'Aragó ha comunicat que no hi assistirà

Javier Lambán, president de l'Aragó

El president de l’Aragó, Javier Lambán, no assistirà a la reunió prevista per aquest divendres a Balaguer amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Aquest dijous, el dia abans de la trobada, a les sis de la tarda, Lambán ha comunicat a la delegació catalana que no hi assistirà. Segons han assegurat fonts del govern, el president de l’Aragó ha dit que se sent molt allunyat del projecte dels Jocs Olímpics d’hivern de 2030.

El govern català lamenta la posició de l’executiu de l’Aragó perquè era una reunió que se celebrava a petició de Lambán en què s’havien de tractar altres qüestions més enllà dels Jocs.

Fonts de l’executiu asseguren que mantenen la mateixa posició respecte a l’organització de l’esdeveniment, tant en l’aspecte tècnic com en la consulta a la ciutadania, prevista per a finals de la primavera.

En la primera reunió entre els presidents català i aragonès, hi havia sobre la taula diverses qüestions derivades del veïnatge entre les dues regions. Entre aquests temes, segons fonts del govern català, hi havia els Jocs Olímpics d’hivern, els serveis compartits, els fons Next Generation, a banda de qüestions sobre el sector industrial i el sector agroalimentari. També estava previst comentar la sortida sanitària, social i econòmica de la pandèmia.

Tot i l’absència de Lambán, Aragonès manté la resta de l’agenda prevista per aquests divendres a la Noguera.

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari