La Junta Electoral dona cinc dies a Borràs per retirar l’escó de Juvillà

Avisen a la presidenta del Parlament que si no ho fa incorrerà en "conseqüències jurídiques"

Pau Juvillà amb Laura Borràs de fons

La Junta Electoral Central dona un termini de cinc dies a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per retirar l’escó al diputat de la CUP, Pau Juvillà. Si no ho fa, avisa la JEC, incorrerà en “conseqüències jurídiques”.

Juvillà, que també és secretari tercer de la Mesa del Parlament, està condemnat a sis mesos d’inhabilitació per no haver retirat llaços grocs del seu despatx de l’Ajuntament de Lleida.

L’òrgan ha desestimat la petició de suspensió cautelar del diputat cupaire, mentre el Tribunal Suprem estudia els recursos que han presentat tant el Parlament com el mateix Juvillà.

Tot i que la sentència del TSJC encara no és ferma, la JEC considera que la seva decisió de retirar l’escó a Juvillà sí que ho és per la via administrativa, a l’espera del que pugui decidir el Suprem.

La Junta també ha acordat expedir, amb data d’aquest dijous, la credencial a la persona que substituirà el diputat cupaire. A la candidatura de la CUP a Lleida a les eleccions del 14F, la candidata que hi havia darrere Juvillà és Nogay Ndiaye i Mir.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari