El Parlament rebutja la sentència del 25% de castellà a les escoles

PSC, Cs, Vox i PPC han votat a favor de l'acatament, però ERC, JxCat, comuns i CUP l'han rebutjat

El Parlament de Catalunya ha rebutjat una moció de Ciutadans que instava el Govern a acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que exigeix un 25% d’hores lectives en castellà a l’escola. PSC, Ciutadans, Vox i el PP hi han votat a favor, mentre que ERC, Junts, la CUP i els comuns ho han fet en contra.

La moció de Ciutadans, que portava per títol “assetjament que pateixen els nens i les famílies que reclamen llur dret que s’imparteixi com a mínim el 25% d’hores lectives en castellà”, també posava en el punt de mira Plataforma per la Llengua, a qui pretenien condemnar per “reiterades intromissions en la llibertat dels alumnes catalans a l’hora d’escollir la llengua que parlen”. Aquesta part de la moció també ha estat àmpliament rebutjada, amb només 20 vots a favor de PP, Vox i Cs, els vots en contra de la resta de partits i l’abstenció del PSC.

El debat de la llengua ja va ser protagonista ahir durant la sessió de control al Govern, després que Ciutadans es dirigís al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per la mateixa qüestió. En la seva intervenció el conseller va defensar un nou marc normatiu per “enfortir” el model d’escola catalana, i va carregar contra uns tribunals que pretenen posar fi als consensos de la societat catalana.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.