El Parlament rebutja la sentència del 25% de castellà a les escoles

PSC, Cs, Vox i PPC han votat a favor de l'acatament, però ERC, JxCat, comuns i CUP l'han rebutjat

El Parlament de Catalunya ha rebutjat una moció de Ciutadans que instava el Govern a acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que exigeix un 25% d’hores lectives en castellà a l’escola. PSC, Ciutadans, Vox i el PP hi han votat a favor, mentre que ERC, Junts, la CUP i els comuns ho han fet en contra.

La moció de Ciutadans, que portava per títol “assetjament que pateixen els nens i les famílies que reclamen llur dret que s’imparteixi com a mínim el 25% d’hores lectives en castellà”, també posava en el punt de mira Plataforma per la Llengua, a qui pretenien condemnar per “reiterades intromissions en la llibertat dels alumnes catalans a l’hora d’escollir la llengua que parlen”. Aquesta part de la moció també ha estat àmpliament rebutjada, amb només 20 vots a favor de PP, Vox i Cs, els vots en contra de la resta de partits i l’abstenció del PSC.

El debat de la llengua ja va ser protagonista ahir durant la sessió de control al Govern, després que Ciutadans es dirigís al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per la mateixa qüestió. En la seva intervenció el conseller va defensar un nou marc normatiu per “enfortir” el model d’escola catalana, i va carregar contra uns tribunals que pretenen posar fi als consensos de la societat catalana.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari