Els exabruptes, insults i infraccions del llibre d’estil de la CCMA de ‘Bricoheroes’ tenen l’aval de TV3

Cristian Trepat, cap d’Entreteniment i Actualitat, i dos treballadors de la televisió que dirigeix Vicent Sanchis són productors executius del programa de Peyu i Jair Domínguez

Els tres empleats de TV3 que supervisen 'Bricoheroes' figuren als crèdits del programa

El director de TV3, Vicent Sanchis, no pot al·legar ignorància o falta de responsabilitat en els exabruptes, insults i vulneracions del Llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que cometen setmana rere setmana Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez al programa Bricoheroes. En aquest programa, que es puja la nit dels diumenges al canal de Youtube de TV3 al portal de la CCMA, s’han llençat crits de ‘puta Espanya’, s’ha insultat els andalusos, els membres del poble gitano, els immigrants, els catalans d’ascendència àrab i les persones que tenen el color de la pell negra, a més d’incloure gags masclistes i publicitat indeguda. L’emissió inadequada de publicitat ha comportat que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) hagi sancionat Bricoheroes i, per tant, la CCMA, amb una multa de 12.001 euros.

A tots els programes de Bricoheroes apareixen als crèdits finals els noms de tres persones, com a responsables de la “producció executiva de TV3”. Es tracta de Cristian Trepat, Mario Daza i Jordi Pi. A ells correspon la funció de supervisar que els capítols setmanals del programa respecten les normes del Llibre d’estil de la CCMA. És evident que no fan aquesta supervisió o que, si la fan, estan d’acord amb els crits de ‘puta Espanya’, la referència al poble gitano com a ‘lladres’, que es parli de ‘putos immigrants’ o que els actors que fan el programa diguin que els faria il·lusió que els fes una fel·lació la reina Letízia o una de les seves filles menors d’edat.

Cristian Trepat té una llarga trajectòria a TV3. Hi porta 17 anys. Hi va entrar com a redactor de Societat i Territori i ha anat escalant graons dins la redacció fins acabar sent ara cap de programes d’Entreteniment i Actualitat i responsable d’Estratègia d’Innovació i Continguts. En el seu currículum a TV3 hi destaca la direcció del programa especial del 9 de novembre de 2014 dedicat a la consulta sobre la independència que va organitzar el govern de la Generalitat presidit aleshores per Artur Mas.

Mario Daza té una trajectòria intensa com a productor de programes destacats de la Televisió de Catalunya. Ha desenvolupat aquesta funció a FAQS, Polònia, Està passant, Cuines, El foraster, Persona Infiltrada, Joc de Cartes, Crackòvia o El gran dictat.

Jordi Pi no només forma part de l’equip que s’encarrega en nom de TV3 de la producció executiva de Bricoheroes sinó que es manifesta com un entusiasta del programa. Al seu canal d’Instagram, on no hi falten fotos d’estelades i pins de ‘llibertat presos polítics’, hi ha un munt d’imatges del programa de Peyu i Jair Domínguez. Entre els posts del seu canal hi ha el gag on va aparèixer una dona en biquini entregant un premi als responsables de Bricoheroes que Vicent Sanchis va ordenar que s’esborrés, per masclista, del canal de Youtube de TV3.

Si Sanchis vol buscar responsables de tots els exabruptes i vulneracions de les normes de funcionament deontològic i ètic de TV3 que es cometen a Bricoheroes els trobarà ben a prop del seu despatx.

(Visited 226 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari