El Govern suprimeix l’ús del certificat covid

L'informe del comitè assessor conclou que, si bé ha servit per incentivar la vacunació, no evita la infecció per òmicron

L’ús del certificat covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran ja té les hores comptades. El Govern de la Generalitat ha decidit suprimir l’obligatorietat de presentar-lo arran de l’informe encarregat al comitè científic assessor, el qual conclou que el passaport covid no ha complert amb l’objectiu principal: reduir els contagis. Així doncs, la mesura deixarà d’estar en vigor la a partir de la mitjanit de dijous a divendres.

En l’escrit, els assessors de l’executiu català expliquen que el certificat ha estat útil per incentivar la vacunació i així reduir la gravetat dels casos, però assenyalen que no ha evitat el gran nombre de contagis per la variant òmicron. “Aquesta mesura es va implantar en un context epidemiològic diferent, abans de la nova variant, i va ser un incentiu per a la vacunació, però aquest no era el seu objectiu, sinó que era minimitzar els contagis, i amb l’òmicron -que contagia també vacunats- és necessari qüestionar la seva utilitat”, va avançar la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, aquest dimarts, després del Consell Executiu.

L’efectivitat del passaport covid està en dubte des que la variant òmicron és la predominant, perquè les persones vacunades tenen pràcticament el mateix risc de contagiar-se que les que no ho estan. El que sí que fan les vacunes és protegir dels símptomes greus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.