Sanitat recomana que els infectats rebin la tercera dosi als cinc mesos

Als infants no vacunats que hagin passat la covid se'ls administrarà una sola dosi vuit setmanes després

Vacuna contra la covid-19

La variant òmicron actualitza els protocols de vacunació. La Comissió de Salut Pública recomana ara que les persones que han passat la malaltia s’esperin fins cinc mesos després de la infecció a rebre la tercera dosi.

Tot i que el protocol estableix que com a mínim entre la infecció i la tercera dosi només cal que passin quatre setmanes, la Comissió de Salut Pública recomana que s’administri al cap de cinc mesos. Tot plegat, després d’observar com les persones contagiades després d’haver rebut les dues dosis de la vacuna tenen una resposta immunitària molt més potent, amb més capacitat de neutralitzar altres variants del virus. També perquè les persones infectades amb òmicron tenen una immunitat més àmplia, que cobreix més antígens del virus.

La Comissió de Salut Pública també ha aprovat que els infants d’entre 5 i 11 anys que han passat la malaltia abans de vacunar-se, rebin només una dosi com a mínim vuit setmanes després de la infecció. En el cas dels nens que s’han contagiat després de la primera dosi, també hauran d’esperar almenys dos mesos a rebre la segona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.